Στην αυριανή, 2 Ιουνίου 2021, συνεδρίαση της ΕΣΑΛ, Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, επαναφέρεται για συζήτηση η για τρίτη φορά αναθεωρηθείσα τεχνική έκθεση Προκαταρτικού Προσδιορισμού Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων της εταιρείας CNWAY (κ.Γιαμίν) για την μελέτη επέκτασης του λιμένα Καρπάθου στη θέση Γααρόνησο.

Ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στον παραλιακό δρόμο τον περασμένο χειμώνα

Υπενθυμίζεται πως στις 29/12/2020 το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου, χωρίς να έχει προηγηθεί όπως δεοντολογικά θα έπρεπε συζήτηση της αναθεωρημένης λύσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρπάθου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, «την έγκριση της 3ης αναθεώρησης ΠΠΠΑ και της 2ης αναθεώρησης της μελέτης κυματικής διαταραχής της μελέτης επέκτασης του λιμένα των Πηγαδίων με την παρατήρηση του Δημάρχου Καρπάθου να μη πειραχτεί η σημερινή προβλήτα και το άνοιγμα του λιμανιού να γίνει μεταξύ της υφισταμένης προβλήτας και της νέας».

Μειοψήφησε ο Αντιδήμαρχος Καρπάθου, και μέλος του ΔΣ του Λ.Τ. κ. Μιχ.Μανωλάκης διατυπώνοντας την άποψη ότι γνωρίζει καλά τι συμβαίνει με το λιμάνι και όποια λύση και αν επιλεγεί θα είναι καταστροφική αφού τα παραλιακά μαγαζιά υφίστανται κάθε χειμώνα μεγάλες ζημιές και το πρόβλημα αυτό δεν αντιμετωπίζεται από καμιά από τις λύσεις που προτείνει ο μελετητής.