Απάντηση του Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Καρπάθου, σχετικά με την αίτηση της κ. Ευαγγελίας Φελλουζή με Αριθμ. Πρωτ. 3418/19-05-2021.

Με αφορμή την παραίτηση που ήρθε σε εμάς από την κ. Φελλουζή Ευαγγελία θα θέλαμε να ενημερώσουμε για τα εξής:

Όσον αφορά τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, βεβαίως και βάσει νόμου πρέπει να συνεδριάζουμε έστω μία φορά τον μήνα.

Όμως θεωρώ αναγκαία την σύγκλιση συνεδρίασης, αφενός όταν υπάρχουν αρκετά θέματα για λήψη αποφάσεων και αφετέρου όταν αυτά είναι ουσιαστικά.

ΝΙΚΟΣ ΛΥΚΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Το πρόγραμμα της Επιτροπής έχει αρχίσει και υλοποιείται ήδη. Παρ’ όλα αυτά, ουδέποτε αρνήθηκα να καλέσω τα μέλη σε συνεδρίαση, έχοντας στα χέρια μου σχετικό αίτημα.

Σχετικά με τις αναφορές στις επισκέψεις των Media Blogger και του συνεργείου κινηματογραφιστών, θεωρώ πως η επιτυχία της επίσκεψης τους είναι δεδομένη σε επίπεδο marketing και επικοινωνίας.

Οι δράσεις της Επιτροπής έχουν ψηφιστεί από τα μέλη της και από σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο.

Έχοντας ακόμα και την έγκριση από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Το πρόγραμμα ωστόσο των συγκεκριμένων επισκέψεων βγαίνει μέρα με την μέρα και αναλόγως την πρόγνωση του καιρού, προκείμενου να διευκολυνθεί η δουλειά των
συνεργείων (χρήση drone κ.λπ.).

Οπότε, όπως είναι λογικό, δεν μπορούμε να δεσμεύουμε τα μέλη της Επιτροπής από τις δουλειές τους.

Σχετικά την αναφορά σας, ότι μένουμε μακριά από τις εξελίξεις, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω.

Καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου συμμετείχαμε και συμμετέχουμε σχεδόν σε όλες τις διαδικτυακές δράσεις που έχουμε αναφέρει αναλυτικά στο παρελθόν.

Όσον αφορά την έκθεση BIT Milano σας παραθέτω αναλυτικά κάποια στοιχεία. Αρχικά κάθε χρόνο η συγκεκριμένη έκθεση πραγματοποιείται τον μήνα Φεβρουάριο. Φέτος λόγω της πανδημίας, αρχικά αναβλήθηκε και στην συνέχεια αποφασίστηκε τον Απρίλιο του 2021, να γίνει διαδικτυακά στις 9-14 Μάϊου.

Ο Δήμος εξέφρασε την επιθυμία του να συμμετέχει στην εν λόγω Έκθεση, άλλα τόσο ο ΕΟΤ όσο και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σύμπλεγμα Δωδεκανήσου, (υπό την αιγίδα της οποίας
συμμετέχουμε κάθε χρόνο), δεν θέλησαν να συμμετέχουν.

Από εκεί και πέρα, η διεύθυνση της BIT αποφάσισε να δώσει δωρεάν περίπτερο μόνο σε όσα νησιά πλήρωναν για την συμμετοχή τους τα προηγούμενα χρόνια.

Ξεχωριστό περίπτερο συμμετοχής είχαν μόνο τα Ιόνια Νησιά (η Κέρκυρα, οι Παξοί, η Λευκάδα, το Μεγανήσι, η Κεφαλονιά, η Ιθάκη και η Ζάκυνθος) η Χαλκιδική, Σαντορίνη και το Brand Aegean islands.

Χωρίς όμως να κάνουν διαδικτυακά ραντεβού.

Στα παρακάτω Link της έκθεσης τα οποία θα είναι on line μέχρι τον Οκτώβριο 2021, βρίσκονται φωτογραφίες και όλα τα διαδικτυακά μέσα προβολής του Brand Aegean islands.

Μεταξύ αυτών διαφημίζεται και η Κάρπαθος:

  1. https://expoplaza-bit.fieramilano.it/it/espositori
  2. https://expoplaza-bit.fieramilano.it/it/espositori/south-aegean-region

Παράλληλα η Κάρπαθος στα πλαίσια της συνεργασίας μας για το 2021 με την δημοσιογράφο και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κ. Ελένη Σαρικώστα στην Ιταλία, συμμετείχε στο «Webinar Ripresa del Turismo» στις 29.04.21.

Επίσης από την συγκεκριμένη συνεργασία, προέκυψαν σημαντικά άρθρα με σημείο αναφοράς την Κάρπαθο σε δημοφιλή μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας:

Επομένως η ουσιαστική προβολή του νησιού μας σε ιταλικό έδαφος συνεχίζεται.

Επίσης, συμμετέχουμε ενεργά και στην διαδικτυακή έκθεση του Ισραήλ, η οποία διαρκεί από τις 9/2/2021 έως τις 27/10/2021, και θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση με τον κατάλογο των διαδικτυακών ραντεβού που πραγματοποιήσαμε.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω σε αυτό το σημείο, ότι οποιαδήποτε παραίτηση μέλους της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Καρπάθου, ενός συλλογικού και συμβουλευτικού οργάνου, δυσχεραίνει το έργο της Επιτροπής.

Όμως αν η κ. Φελλουζή επιμένει στην απόφαση της, θα ήθελα να την ευχαριστήσω θερμά για την έως τώρα πολύτιμη συνεισφορά της στο έργο μας.

Κάρπαθος 1 Ιουνίου 2021
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΥΚΟΣ