Από τα γυμνασιακά θρανία γνώρισα τον Κωστή Μηνά, αν και ήταν νεότερός μου. Ήταν γνωστός μεταξύ όλων των μαθητών του Γυμνασίου Καρπάθου για την επιμέλεια και το ήθος του.

Ήταν πάντα ο πρώτος μαθητής στην τάξη του, με συνέπεια, στις παρελάσεις του Γυμνασίου να είναι ο παντοτινός παραστάτης και σημαιοφόρος όταν ήταν τελειόφοιτος.

+ΚΩΣΤΗΣ ΜΗΝΑΣ 1937-2021

Η επιμέλεια και η πνευματική πρόοδος τον διέκριναν και ως φοιτητή και στη συνέχεια ως καθηγητή του Γυμνασίου και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, όπου διέπρεψε ως γλωσσολόγος. Ήταν πάντοτε προσεκτικός και ακριβής στην έρευνά του. Η γνωριμία μας και η επαφή μας συνεχίστηκε και μετά τα γυμνασιακά μας χρόνια.

Ιδιαίτερα απολάμβανα τις συναντήσεις μας στα Συμπόσια της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, της οποίας υπήρξε Πρόεδρος για αρκετά χρόνια. Αν και η γλωσσολογία δεν ήταν η ειδικότητα της επιστήμης που διάλεξα, απολάμβανα τις συζητήσεις που είχα μαζί του. Πολλές φορές ζητούσα τη γνώμη του, που πάντοτε μου την προσέφερε απλόχερα, αλλά και με ταπεινότητα.

Αγαπητέ και αλησμόνητε Κωστή, στο πέρασμά σου απ’ αυτή τη ζωή άφησες έργο, που θα το αξιολογήσουν οι πιο αρμόδιοι, αλλά άφησες και ήθος προς μίμηση και παραδειγματισμό.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΣΣΩΤΗΣ