Στις 27 Μαΐου 2021 συνεδρίασε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς όπου συμμετείχαν: Βουρεξάκη Κατερίνα (Κάλυμνος), Κορωναίου Άννα (Νίσυρος), Καραϊτιανός Γιάννης (Κάρπαθος), Λουκάς Κύκκος, (Καστελλόριζο), Ζερβάνου Λουκία (Κως), Κορδίνα Μαρία, Κολεζάκης Μανώλης (Ρόδος), Πετρίδης Φίλιππος (Σύμη), Οικονομίδου Ισαβέλλα (Χάλκη), Βασιλάκη Σούλα (Τήλος), Κασέκας Στέργος,  Χατζόπουλος Χάρης (Σύλλογος Δωδεκανησίων Νέων),   Φραγκούλης Γιάννης (Κάσος).

Γιάννης Φραγκούλης,από την Κάσο, πρόεδρος Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς.

Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
Συνέβησαν από την προηγούμενη συνεδρίαση   (14/5) μέχρι σήμερα:
16/5: Έκτη εκδήλωση  Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων
22/5; Ετήσιο μνημόσυνο Δημήτρη Κρεμαστινού
23/5: Έβδομη εκδήλωση  Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων
24/5: Στείλαμε νέα επιστολή προς αρμόδιους Υπουργούς, ζητώντας την οικονομική ενίσχυση των πολιτιστικών μας φορέων (Ομοσπονδιών, Αδελφοτήτων, Σωματείων)

Θητεία ΔΣ Ομοσπονδίας – Ετήσια Γενική Συνέλευση

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, παρατείνεται η θητεία των οργάνων διοίκησης των σωματείων, συλλόγων κλπ φορέων μέχρι τέλη προσεχούς Ιουνίου.

Προτείνεται να ζητηθεί νέα παράταση,  σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε πραγματοποίηση διαδικτυακής ΓΣ, σύμφωνα  με το άρθρο 90 του ν. 4790/21 ΦΕΚ 48Α/21.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω καθώς και την ανάγκη ορισμού νέου Γενικού Γραμματέα ΔΣ στη θέση της κ. Σοφίας Ηρακλείδου, θα πρέπει να ληφθούν σχετικές αποφάσεις το συντομότερο δυνατό.

Επιπλέον, θα πρέπει να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για την τροποποίηση του καταστατικού μας.

Θέματα Υγείας

Καθυστερεί ο εμβολιασμός μονίμων κατοίκων των νησιών μας, καθώς και ο διορισμός προσωπικού στα ΠΠΙ, Κ.Υ. και Νοσοκομεία των νησιών μας.

Για το φαρμακείο του Καστελλορίζου, προβλέπεται στο άμεσο μέλλον η παράδοση του απαιτούμενου εξοπλισμού  και εκτιμάται η έναρξη λειτουργίας του μέσα στον Ιούνιο

«Ημέρες Θάλασσας» Δ. Πειραιά.

Κατά την 1η περίοδο εκδηλώσεων (28/5 – 6/6),  η Ομοσπονδία μας θα πραγματοποιήσει τις ακόλουθες δράσεις:

Τρίτη 1/6, 8.30μμ: Ομιλία με θέμα «Αλιευτικός Τουρισμός στα Δωδεκάνησα», στο θεατράκι πλατείας Πηγάδας (οδός Σαχτούρη) με περιορισμένο αριθμό παρευρισκομένων.

Πέμπτη 3/6, 8μμ: Διαδικτυακή παρουσίαση αποσπασμάτων από το θεατρικό έργο “ΚΑΣΙΩΤΕΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΟΙ”, σε απευθείας σύνδεση με το ηρωικό νησί της Κάσου. Πρόκειται για μια παράσταση που θα παιχτεί στην Κάσο τις ημέρες της επετείου του Ολοκαυτώματος (6-7/6/2021).

Εορτασμός επετείου ολοκαυτώματος Η. Ν. Κάσου

12/6, 11πμ: Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη

ΤΟ Δ.Σ.ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ