Το Δ.Σ του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου στο άκουσμα του θανάτου του επιφανούς συμπατριώτη μας, διακεκριμένου καθηγητή και μέλους του Συλλόγου μας,
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΝΑ
συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε:

  1. Να παραβρεθεί το Συμβούλιο σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία.
  2. Αντί στεφάνου να καταθέσει χρηματικό ποσό στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
  3. Να εκφωνήσει επικήδειο λόγο και να εκφράσει συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, ο οποίος άφησε σφραγίδα ανεξίτηλη στην Ελλάδα και την εκπαίδευση.
  4. Να δημοσιεύσει το παρόν στον τύπο.

Για το Δ.Σ
Η Πρόεδρος
Φανή Αναστασιάδη Σισαμή

+Καθηγητής Κωστής Μηνάς,1937-2021

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΝΑ

Σεβαστέ και πολυαγαπημένε μας συμπατριώτη, Ομότιμε καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μέλος του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου Κωνσταντίνε Μηνά

Εκ μέρους του Συλλόγου μας και σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, ανέλαβα το ιερό καθήκον να σας απευθύνω τον ύστατο χαιρετισμό. Το θλιβερό άγγελμα του θανάτου σας πότισε τα μέλη μας, μαθητές και φοιτητές σας, με ανείπωτο πόνο και απέραντη θλίψη.

Τιμή ξεχωριστή σ’ αυτούς, που φεύγουν από τη ζωή αλλά παραμένουν στις καρδιές για τις αρετές τους. Ο θάνατος εξωραΐζει τους ανθρώπους, αναφέρει ο Θουκυδίδης στον Επιτάφιο και εκφράζει το φόβο, ότι οι έπαινοι προς τους νεκρούς μπορεί να θεωρηθούν υπερβολικοί.

Σπάνιες οι περιπτώσεις, εκείνες κατά τις οποίες τα εγκώμια περιγράφουν αλήθειες, όπως τη δικιά σας.

Ο καθηγητής, Κωστής Μηνάς, υπήρξε πολύτιμο πετράδι της Ολύμπου, επιφανής άνδρας της Καρπάθου. Άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στη Ρόδο και τη Δωδεκάνησο και θα μείνει για πάντα στο βιβλίο της μνήμης της πατρίδας και των γραμμάτων.

Πολυσχιδής προσωπικότητα  στην εκπαίδευση, το Πανεπιστήμιο, τη Γλωσσολογία, τη βιβλιογραφία. Άριστος οικογενειάρχης, στοργικός πατέρας. Χαρακτήρας δωρικός, ήπιος, ταπεινός, χωρίς ίχνος έπαρσης και εγωισμού.

Ο Μάης στάθηκε σκληρός στην αγαπημένη σας σύζυγο Πόπη, τα εξαίρετα παιδιά, Μαρία και Μηνά, τις αδελφές, όλους τους οικείους. Ο Θεός να χαρίσει βάλσαμο στον πόνο τους τη ζεστασιά, την περηφάνεια και τις ηθικές αξίες σας.

Καλό ταξίδι στα ουράνια σκηνώματα, αγαπημένε μας καθηγητή.
Εμείς πάντα θα σας θυμόμαστε με αγάπη και θαυμασμό.
Αιωνία η μνήμη σας!

Για το Δ.Σ του Συλλόγου
Η Πρόεδρος
Φανή Αναστασιάδη Σισαμή