Παρουσία του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Γιώργου Μπλιούμη, του επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ αντιπτεράρχου, Γιώργου Φασούλα, του διοικητή της 95ης Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής υποστράτηγου, Εμμανουήλ Θεοδώρου, του Γεν. Γραμματέων Λιμένων, Ευάγγελου Κυριαζόπουλου καθώς και του αδελφού του σμηναγού Ήρωα Κώστα Ηλιάκη, Φίλιππου Ηλιάκη ολοκληρώθηκαν, σήμερα 23 Μαΐου 2021, οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον σμηναγό Κώστα Ηλιάκη στην Κάρπαθο.

Την Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε ο βουλευτής Βασίλειος Υψηλάντης. Επίσης παρέστησαν: O βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. Ιωάννης Παππάς, ο βουλευτής  Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, ο  Αντιπεριφεριάρχης Χανίων Νικόλαος Καλογερής, η εκπρόσωπος Δήμου Χανίων κ. Ζερβουδάκη, η Έπαρχος Καρπάθου Καλλιόπη Νικολαιδου, ο δήμαρχος Καρπάθου Γιάννης Νισύριος, ο Πρόεδρος Δ.Σ Kαρπάθου Μανώλης Παραγιός, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Λυριστής και ο αδελφός, του ήρωα Κωσταντίνου Ηλιάκη, Φίλιππος Ηλιάκης με την σύζυγό του.

Η κεντρική εκδήλωση ξεκίνησε, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, στο μνημείο για τον σμηναγό ΗΡΩΑ Κώστα Ηλιάκη με επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Αρχ. Καλλίνικος Μαυρολέων. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, τον δήμαρχο Καρπάθου Γιάννη Νισύριο και ομιλίες από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και από τον αδελφό του σμηναγού, Φίλιππο Ηλιάδη.

Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Φωτό Πωλ Βιττωρούλης.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής. Φωτό Πωλ Βιττωρούλη.

Ο Φίλιππος Ηλιάκης. Φωτό Πωλ Βιττωρούλη.

Ο Εκπρόσωπος της Βουλής των Eλλήνων Βασίλης Υψηλάντης. Φωτό Πωλ Βιττωρούλη.

Η ‘Επαρχος Καρπάθου-H.N.Kάσου Καλλιόπη Νικολαΐδου. Φωτό Πωλ Βιττωρούλης.

Μνημείο Ήρωα Κωνσταντίνου Ηλιάκη. Φωτό Πωλ Βιττωρούλη.

Στη συνέχεια κατατέθηκαν στέφανα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ψάλθηκε ο Εθνικός Υμνος για ν’ ακολουθήσει αεροπορική επίδειξη προς τιμή του αείμνηστου φρουρού των ελληνικών ουρανών με αεροσκάφος F-16 -όμοιο με αυτό που πετούσε εκείνος.

Ο Δήμαρχος Καρπάθου Γιάννης Νισύριος. Φωτό Πωλ Βιττωρούλης.

Ο Aρχ.Καλλίνικος Νικόλαος Μαυρολέων βοηθούμενος από τον Αρχ.Αμβρόσιο Μαναρουλά και τον ιερατικό κλήρο Καρπάθου τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση. Φωτό Πωλ Βιττωρούλης.

Φωτό Πωλ Βιττωρούλης.

Φωτό Πωλ Βιττωρούλης.

Φωτό Πωλ Βιττωρούλης.

Φωτό Πωλ Βιττωρούλη.

Φωτό Πωλ Βιττωρούλης.

Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Φωτο Πωλ Βιττωρούλης.

Το “παρών” στις εκδηλώσεις εκτός από τη Δημοτική Αρχή Καρπάθου, τους τοπικούς εκπροσώπους φορέων και Συλλόγων, δημοτικών σχολείων, πλήθους κόσμου, μεταξύ αυτών, αρκετών ξένων, έδωσαν εκπρόσωποι του Δήμου Χανίων.

Στη συνέχεια ο Δήμος Καρπάθου δεξιώθηκε τους επισήμους.