Το ετήσιο μνημόσυνο του καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού τέλεσε, στις 22 Μαΐου 2021, στη Μητρόπολη Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σε κλίμα συγκίνησης.

Παραβρέθηκαν ο π. πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο π. Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο βουλευτής και Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ Γιάννης Παππάς, ο βουλευτής Σύριζα Νίκος Βούτσης, ο βουλευτής Σύριζα Θοδωρής Δρίτσας, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, ο πρύτανης ΕΚΠΑ Αθανάσιος  Δημόπουλος, ο καθηγητής καρδιολογίας του Παν/μίου Αθηνών Στάθης Ηλιοδρομίτης, ο καθηγητής και π.πρύτανης του ΕΚΠΑ Χρήστος Κίττας, ο καθηγητής Ιατρικής Αθηνών Κ.Kαρατζάς, ο π.υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας, ο π. υπουργός του ΠΑΣΟΚ Παρασκευάς Αυγερνός, ο π.υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τηλέμαχος Χυτήρης, ο π.βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κασσάρας, η π.βουλευτής ΚΙΝΑΛ Τόνια Αντωνίου, η π.υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Κατερίνα Βουρεξάκη, η Φωτεινή Τομαή, πρευσβευτής-πεζογράφος, η Μίνα Βαλυράκη, σύζυγος Σήφη Βαλυράκη, ο Δήμαρχος Xάλκης ‘Αγγελος Φραγκάκης, ο Δήμαρχος Η.Ν.Kάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος, ο πρόεδρος ΟΔΣΑ Γιάννης Φραγκούλης, η εκδότρια της εφημερίδας “ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗ” Καλλιρρόη Γεωργίου-Μανωλάκη, πολλοί εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου, καθώς και  μέλη του στενού συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος του Καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού.

Για τον Δημήτρη Κρεμαστινό μίλησαν: O Νίκος Βούτσης, η Φώφη Γεννηματά, ο καθηγητής καρδιολογίας Κ. Καρατζάς και ο Χρήστος Κίττας καθηγητής Ιατρικής, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής.

Μετά από το πέρας του μνημόσυνου, η σύζυγος του αειμνήστου Δημήτρη Κρεμαστινού, καθηγήτρια Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού δέχθηκε συλλυπητήρια.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ γεννήθηκε στη Χάλκη Δωδεκανήσου την 1η Μαΐου 1942.
Καθηγητής Καρδιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (MD, PHD, FACC, FESC, MASE), Εκλεγµένο µέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδηµίας Επιστηµών και Τεχνών, πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου Καρδιολογίας 2003-2005 και 2009-2011.

Είχε διατελέσει υπουργός, πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής καθώς και αντιπρόεδρός της.

Στις 26 Μαρτίου 2020, εισήχθη στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ στη συνέχεια στον “Ευαγγελισμό” λόγω προσβολής του από τη νόσο COVID-19. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του χρειάστηκε η διασωλήνωσή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου άφησε την τελευταία του πνοή στις 8 Μαΐου 2020.