Σχετικά με την επί 2,5 μήνες μη πληρωμή της μισθοδοσίας των φυλάκων αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, ο Δημήτρης Κρεμαστινός με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Βουλής απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά ζητώντας του να επιληφθεί του θέματος.

Ο Υπουργός επικοινώνησε άμεσα με τον Αντιπρόεδρο Δημήτρη Κρεμαστινό διαβεβαιώνοντάς τον ότι προέβη στις απαραίτητες συνεννοήσεις με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ότι οι φύλακες αναμένεται να πληρωθούν στις προσεχείς ημέρες. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι θα το παρακολουθήσει ο ίδιος το θέμα έως ότου ολοκληρωθεί.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του Δημήτρη Κρεμαστινού προς τον Υπουργό Πολιτισμού:

«Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2015

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά

Κύριε Υπουργέ,

Οι φύλακες αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου βρίσκονται αιχμάλωτοι μιας υπηρεσιακής διαφωνίας που έχει προκύψει μεταξύ της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου Δωδεκανήσου. Λόγω δικαστικής εξέλιξης που τελικά δικαίωσε 7 από τους εργαζόμενους, επί 2,5 μήνες παραμένουν απλήρωτοι και σε ασφαλιστική εκκρεμότητα 122 άτομα εκ των οποίων οι 115 ουδέποτε είχαν πρόβλημα με την πρόσληψή τους. Σήμερα, όλοι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και, επιπλέον, κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ λόγω της μη καταβολής των ενσήμων.

Αφενός επειδή κάθε ισοπεδωτική και παρελκυστική λογική θα πρέπει να εκλείψει από τη δημόσια διοίκηση ιδίως όσον αφορά πολίτες που εξ’ αυτής περιέρχονται σε απόλυτη οικονομική δυσπραγία και αφετέρου γιατί οι φύλακες αρχαιοτήτων έχουν έναν σταθερά σημαντικό ρόλο τόσο στην ασφάλεια μνημείων και επισκεπτών όσο και στην αύξηση των εσόδων από αυτά, είναι αναγκαίο να επιληφθείτε του θέματος ώστε να λυθεί με τον πιο γρήγορο και δίκαιο τρόπο.

 Με εκτίμηση

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός