Η παράταξη ΑΠΕΚ επιθυμεί να κάνει ορισμένες επισημάνσεις που αφορούν στην τελευταία ενημέρωση που λάβαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον σύμβουλο του Δημάρχου στα θέματα Τουρισμού του Δήμου.

Σχετικά με το ερώτημα μας στο αν συμμετείχε ο Δήμος στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση του κόσμου, την ΙΤΒ του Βερολίνου, η απάντηση που πήραμε ήταν ότι η περιφέρεια δεν θα συμμετείχε στην εν λόγω έκθεση και ότι για να συμμετέχεις σε αυτήν την έκθεση τουρισμού το χρηματικό κόστος είναι μεγάλο.

ΠΗΓΑΔΙΑ, ΚΑΡΠΑΘΟΣ!

Ενώ, παράλληλα, επισημάνθηκε ότι, επειδή ακυρώθηκε η ψήφιση του προϋπολογισμού, δεν υπήρχαν κωδικοί για δαπάνες για συμμετοχή σε δράσεις και εκθέσεις.

Τα μέλη της παράταξης, λοιπόν, προχώρησαν σε μια έρευνα επικοινωνώντας με συνεργάτες από τα νησιά της περιφέρειας και συγκεκριμένα τους Δήμους Ιου, Πάρου, Πάτμου,  Άνδρου, Λειψών, Μήλου και Σίφνου.

Μάθαμε, εν ολίγοις, ότι συμμετείχαν στην έκθεση της ΙΤΒ, δωρεάν, εντελώς δωρεάν. Οι ίδιοι  έχουν δημοσιεύσει και δελτία τύπου από την συμμετοχή τους στην έκθεση του Βερολίνου.

Βέβαια, προϋπόθεση για συμμετοχή ήταν η κινητοποίηση να γίνει εγκαίρως, σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Επίσης, μια άλλη σημαντική  προϋπόθεση για μία ουσιαστική συμμετοχή, ήταν ο Δήμος να έχει στο πλευρό του έναν επιστημονικό συνεργάτη, όπως η εταιρεία μάρκετινγκ Τουρισμού που συνεργαζόταν στο παρελθόν ο δήμος Καρπάθου, ώστε να συντονίσει και να προγραμματίσει τα ραντεβού με μπλόγκερς, δημοσιογράφους και πράκτορες του εξωτερικού διαδυκτιακά.

Ρωτάμε, λοιπόν, συνεργάζεται ο Δήμος με την εν λόγω εταιρεία πλέον; Για τα έτη 2020 και 2021 έως και σήμερα γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει σύμβαση με την εταιρεία.

Επομένως, τι έκανε στην έκθεση της ΙΤΒ και γενικότερα στις εκθέσεις ο Δήμος Καρπάθου χωρίς έναν επιστημονικό συνεργάτη στο πλάι του;

Πόσο άρτια και καλά προετοιμασμένοι ήσασταν όταν η τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής τουρισμού  έγινε στις 19 Ιανουαρίου;

Πώς εκπροσωπηθήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όταν συμμετείχαμε χάρη στους κωδικούς μιας ιδιώτη ξενοδόχου;

Άραγε ποιες ήταν οι ενδιαφέρουσες επαφές που πραγματοποιήθηκαν, χωρίς την καθοδήγηση ενός επιστημονικού συμβούλου σε θέματα του Τουρισμού;

Κύριε Δημάρχε και κύριοι της Τουριστικής επιτροπής, η Κάρπαθος πέρασε το περσινό καλοκαίρι την πρώτη της οικονομική κρίση και όπως φαίνεται σε λίγο ξεκινάει και η δεύτερη.

Έχοντας μια πρώτη εικόνα από τα μεγάλα πρακτορεία της Ευρώπης, τα πράγματα και φέτος δεν θα είναι καλά.

Σταθείτε λοιπόν στο ύψος των περιστάσεων και των ευθυνών που έχετε αναλάβει.

Συνεργαστείτε με σοβαρότητα και ειλικρίνεια για το αύριο του Τουρισμού της Καρπάθου, γιατί η Κάρπαθος κατά το 95% ζει από τον Τουρισμό. Όπως όλοι γνωρίζουμε.

Εκ της παρατάξεως,
ΑΠΕΚ