Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Καρπάθου,
Απευθύνω την επιστολή μου αυτή προς εσάς  προκειμένου να εκφράσω την ανησυχία μου , αλλά και την ανησυχία των συμπατριωτών μας για το τεράστιο θέμα-πρόβλημα, που δημιουργείται από την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών στο σύνολο του νησιού μας.

Όπως γνωρίζετε ο πρόχειρος, ατεκμηρίωτος  και άδικος χαρακτηρισμός της συντριπτικής έκτασης του νησιού μας ως δάσους ή δασικής εκτάσεως αποτελεί  πραγματική αρπαγή και μάλιστα από το ίδιο το κράτος μας της ακίνητης περιουσίας των συμπατριωτών μας.

Έτσι όχι μόνο άδικα και ανεξήγητα θα χαθούν αμέτρητες ιδιοκτησίες,  αλλά θα σταματήσει και κάθε αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας.

Είναι λοιπόν αναγκαία  η γρήγορη, αλλά προπάντων εμπεριστατωμένη και αιτιολογημένη αντιμετώπιση της κατάστασης που δημιουργείται, ούτως ώστε να αποτρέψουμε την συνολική καταστροφή του νησιού μας.

Σας προτείνω λοιπόν όπως άμεσα ο Δήμος μας αξιολογήσει την κατάσταση και υποβάλλει στους αρμόδιους Υπουργούς συγκεκριμένη και ενιαία  πρόταση αντιμετώπισης των ιδιαιτεροτήτων της Καρπάθου και δη των ακινήτων των συμπατριωτών μας (έλλειψη τίτλων, εγκατάλειψη της γεωργίας λόγω μετανάστευσης, έλλειψη αεροφωτογραφιών προ του 1960, μη αξιολόγηση στοιχείων καλλιέργειας  κλπ).

Νίκανδρος Β. Ανδρέου, συντ. δάσκαλος και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Καρπάθου

Κύριε Δήμαρχε,

Πρέπει να συγκροτήσετε επειγόντως επιτροπή, που να αποτελείται από τον Δήμαρχο Καρπάθου, τους νομικούς και τεχνικούς συμβούλους σας, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο σας, την κ. Έπαρχο, τους επικεφαλής των παρατάξεων, το τεχνικό επιμελητήριο, άλλους επιστήμονες του νησιού μας κλπ. Αντικείμενο της επιτροπής δεν θα είναι να βγάλει ένα ψήφισμα. Η δουλειά της επιτροπής όπως αναφέρω παραπάνω, θα είναι να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να γλυτώσουν οι περιουσίες των συμπατριωτών μας.

Κύριε Δήμαρχε,

Όταν η επιτροπή καταλήξει στις προτάσεις της, να σας κάνει ένα πλήρη φάκελο με τις προτάσεις που θα συμφωνηθούν και χωρίς καμία καθυστέρηση, θα πάτε να βρείτε τον συμπατριώτη μας Υπουργό κ. Γεραπετρίτη, να του πείτε τι θέλουν οι Καρπάθιοι για την Κάρπαθο και όχι άλλοι να αποφασίζουν για τις περιουσίες τους.
Μακριά λοιπόν από ψηφίσματα.
Μόνο προτάσεις.

Κύριε Δήμαρχε,

Φανταστείτε ο κ. Γεραπετρίτης να έχει 5-6 ψηφίσματα από φορείς της Καρπάθου, καθένας με τα δικά του.
Ούτε εμείς θα βγάλουμε άκρη ούτε ο κ. Υπουργός.

Κύριε Δήμαρχε,

Όταν λοιπόν πάμε όλοι μαζί ενωμένοι με κοινές προτάσεις τότε έχουμε πολλές πιθανότητες, να πετύχουμε τους στόχους μας.

Τότε κύριε Δήμαρχε, θα μας υπολογίζουν, η προσφορά σας θα είναι ανεκτίμητη για την Κάρπαθο και θα σας το ξαναπώ η θητεία σας θα έχει θετικό πρόσημο.

Τέλος, κύριε Δήμαρχε πρέπει να ενεργοποιήσετε όλους τους φορείς του νησιού μας και τους βουλευτές του νομού μας, για να συνδράμουν στην επίλυση του θέματος αυτού.

Ελπίζω η επιστολή μου αυτή, να βρει από εσάς την ανταπόκριση που πρέπει για το καλό της Καρπάθου μας.

Κάρπαθος 5-3-2021

Με εκτίμηση,
ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ
Δημοτικός Σύμβουλος