Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε θεατές στο ίδιο έργο, στη θεατρική παράσταση των προσλήψεων ορισμένου χρόνου στο Δήμο Καρπάθου.

Για δεύτερη φορά ανακαλείται η απόφαση σχετικά με  την πρόσληψη ανθρώπινου δυναμικού ενώ ταυτόχρονα αποσύρεται και η δημοσιοποιημένη λίστα με τους εν δυνάμει επιτυχόντες, χωρίς  να υπάρχει το απαιτούμενο αιτιολογικό ανάκλησης!!!

Το γεγονός αυτό φανερώνει από τη μία την προχειρότητα των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν και οδήγησαν σε νομοτελειακά σφάλματα  και από την άλλη υποδηλώνει  την ύπαρξη κρυφής ατζέντας στο συγκεκριμένο θέμα.

Αρχικά να ξεκαθαριστεί ότι η παράταξη μας καταθέτει τον δέοντα σεβασμό προς όλους του δημότες που εν τέλει επιλέχθηκαν  για την κάλυψη των θέσεων, καθώς και με τη θετική της γνώμη στην πρόσφατη Οικ. Επιτροπή, αναγνώρισε την ανάγκη στελέχωσης του Δήμου μας.

Παράλληλά, όμως, μέμφεται  τους αρμόδιους για το τρόπο χειρισμού ενός θέματος που είχε ήδη πάρει μεγάλες διαστάσεις και η παράταξη μας είχε τοποθετηθεί ξεκάθαρα τόσο δημόσια όσο και στις τελευταίες συνεδριάσεις του ΔΣ και της Οικ. Επιτροπής, ως προς την αναγκαιότητα τήρησης αξιοκρατικών και διαφανών εργασιών  επιλογής προσωπικού.

Τέτοιο παράδειγμα αποτελούν άλλοι δήμοι που κατέφυγαν σε μη αμφιλεγόμενες διαδικασίες με κύριο γνώμονα επιλογής την αξιοκρατία και απώτερο σκοπό την αποδοτικότερη λειτουργία των Δημοτικών υπηρεσιών (π.χ. Δήμος Πειραιά  αρ. πρωτ:805/113/12-1-2021) μεταδίδοντας έτσι ένα αίσθημα ίσης μεταχείρισης και δικαιοσύνης στους πολίτες.

Παρά ταύτα, ο Δήμαρχος και σύσσωμη η δημοτική αρχή προχώρησαν σε επιλογή προσώπων με άγνωστο κριτήριο ως προς την κοινή γνώμη  αγνοώντας τη θέση μας για αξιολόγηση με μοριοδότηση και χρήση προσοντολογίου.

Αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών είναι η έκδηλη απογοήτευση των δημοτών και ιδιαίτερα της νέας γενιάς του νησιού που βλέπει τη διαιώνιση παλαιοκομματικών τακτικών και τη θεμελίωση πελατειακών σχέσεων με ψηφοθηρικά ανταλλάγματα.

Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τίθενται προ των ευθυνών τους ως προς τον τρόπο άσκησης της Διοίκησης του Δήμου που τους εμπιστεύθηκε ο Καρπαθιακός Λαός.

Ο Δήμαρχος και η συμπολίτευση έχουν την υποχρέωση να δημοσιοποιήσουν το κριτήριο επιλογής προσώπων, το λόγο απόρριψης των υπόλοιπων υποψήφιων και το όργανο που είχε τον τελευταίο λόγο, για να μην υπάρχουν υπόνοιες για εξόφληση σε προεκλογικά γραμμάτια.

Επιπρόσθετα οφείλει να εξηγηθεί γιατί δεν επαναπροκυρήχθηκαν οι θέσεις εμποδίζοντας άλλους πολίτες να καταθέσουν αίτηση και γιατί ανακλήθηκε η απόφαση διορισθέντων εν τέλει χωρίς νομικό αιτιολογικό.

Για να μην συνηθίσουμε σε τέτοιες τακτικές και μάθουμε να επιβραβεύουμε την δοσοληψία ηθικοποιώντας τη συναλλαγή οποιαδήποτε μορφής, ζητάμε την απάντηση των ερωτημάτων που τέθηκαν και τη δημιουργία δια παραταξιακής επιτροπής με σαφή πρωτόκολλο και σχέδιο αξιολόγησης των υποψηφίων.

Κάρπαθος, 23-1-2021

Για τη Δημοτική Παράταξη ΑΠΕΚ
Ο Επικεφαλής
Χρήστος Κατσάνης