Όπως η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών, μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν και οι ομογενείς με την συμμετοχή τους στις εκλογές και αναμένοντας τα τελικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών.

Περισσότεροι από 160 εκατομμύρια ψηφοφόροι πήραν μέρος στις εκλογές, εκ των οποίων περισσότεροι από 100 εκατομμύρια εξάσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα χρησιμοποιώντας επιστολική ψήφο, λόγω της επιδημίας του κορονοϊού.

Gus Bilirakis, Δωδεκανησιακής καταγωγής ομοσπονδιακός βουλευτής.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρέτησε η Ομογένεια την εκλογή της Nicole Maliotaki, από την Σητεία Κρήτης, αυξάνοντας από πέντε στους έξι τους ομογενείς που εξελέγησαν στο Ομοσπονδιακό Κογκρέσο. Ειδικά για μας τους Δωδεκανησίους ιδιαίτερη τιμή και ευχαρίστηση προκάλεσε για πέμπτη συνεχή φορά η επανεκλογή  του Gus Bilirakis, από την Κάλυμνο.

Ακολουθούν τα ονόματα των  έξι ομογενών βουλευτών, με το κόμμα που πολιτεύονται, το όνομα της πολιτείας που εκλέγονται, πόσες φορές εξελέγησαν στο ίδιο αξίωμα και το ποσοστό των ψήφων που έλαβαν στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση.

Gus Bilirakis, Republican, Florida, 5 φορές, 63%.
Charlie Christ, Democrat, Florida, 6 φορές, 53%.
John Sarbanes, Democrat, Maryland, 8 φορές, 70%.
Christ Pappas, Democrat, New Hampshire, 8 φορές, 52%.
Dina Titus, Democrat, Nevada, 5 φορές, 62%.
Nicole Malliotakis, Republican, πρώτη φορά, New York, 58%.

Εκτός αυτών των έξη ομοσπονδιακών βουλευτών, αρκετοί άλλοι ομογενείς εξελέγησαν πολιτειακοί γερουσιαστές και βουλευτές, αξιώματα που πολλές φορές οδηγούν σε ομοσπονδιακά και άλλα ανώτερα αξιώματα.

Μανώλης Κασσώτης