ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΣΕ  ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

Εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής για τον αείμνηστο Καθηγητή Ιατρικής, Υπουργό και Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Δημήτρη Κρεμαστινό, διοργανώσαν η Τοπική Κοινότητα Αρχαγγέλου, η Δημοτική Ενότητα και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου στις 24 & 25 Οκτωβρίου 2020.

+ΔΗΜΗΤΡΗΣ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ 1942-2020

Παρουσία και της συζύγου του, κ. Τζένης Κρεμαστινού, το απόγευμα του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου, έγινε η ονοματοδοσία του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου σε ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ. Ακολούθησαν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης του 1ου Δημοτικού Σχολείου, δωρεά της συζύγου του αείμνηστου καθηγητή.

Tην κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Σοφία Ζαχαράκη και παρέστησαν ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκη, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης Α’ και Β ‘ βαθμού και μεγάλος αριθμός συγχωριανών του.

Το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου ονοματοδοτήθηκε σε ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡIOΣ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

“Ο Δημήτρης Κρεμαστινός άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα του στη πολιτική ζωή του τόπου και αγωνίστηκε για τα θέματα της δημόσιας υγείας με δυναμισμό και με αίσθημα ευθύνης” τόνισε στον χαιρετισμό της, στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που πραγματοποιήθηκαν στην κοινότητα Αρχαγγέλου Ρόδου, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Η κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε στην ανιδιοτελή προσφορά του Δημήτρη Κρεμαστινού προς το κοινωνικό σύνολο, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η παρακαταθήκη που αφήνει, ειδικά στους νέους πολιτικούς είναι πολύ μεγάλη.

Η κ.Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού ευχαριστεί τους οργανωτές και παρευρισκομένους στις εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης του συζύγου της Δημήτρη Κρεμαστινού.

Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης στο 1ο Δημοτικό σχολείο Αρχαγγέλου, η οποία αποτελεί δωρεά της συζύγου του Δημήτρη Κρεμαστινού, Τζένης.

Ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος στην ομιλία του στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης του 1ου Δημοτικού Σχολείου ανακοίνωσε πως “η Περιφέρεια θα χορηγήσει δύο υποτροφίες για σπουδές στην Ιατρική, στο όνομα του Δημήτρη Κρεμαστινού, μέσω του Δωδεκανησιακού Ιδρύματος Υποτροφιών”.

“Οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο αν ξεχαστούν. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, υπηρέτησε με συνέπεια τον ευγενή χώρο της Ιατρικής επιστήμης και τον σκληρό χώρο της πολιτικής. Άφησε το αποτύπωμα του και αναγνωρίστηκε και από τους δύο χώρους και από την κοινωνία την ίδια”, ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

ΕΞΑΜΗΝΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ-ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ-ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΠΡΟΤΟΜΗΣ

Την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, στον Αρχάγγελο, μετά την τέλεση της Θείας λειτουργίας Χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ρόδου κ. κ. Κυρίλλου τελέστηκε το εξάμηνο  μνημόσυνο του Δημήτρη Κρεμαστινού. Στη συνέχεια έγινε ονοματοδοσία  οδού από Άγιο Γεράσιμο προς Τράπεζα Πειραιώς έως Φαρμακείο Σαραγά, σε οδό «Δημητρίου Θ. Κρεμαστινού». Στη συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Δημήτρη Θ. Κρεμαστινού  (Δωρεά κ. Αναστασίας Πατσάη) Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη του Κινήματος Αλλαγής και η σύζυγος του εκλιπόντος κ. Τζένη Κρεμαστινού.

 

Προτομή του Δημήτρη Κρεμαστινού (δωρεά της αγαπημένη του φίλης Αναστασίας Πατσάη)

Η Αναστασία Πατσάη με την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΤΣΑΗ, ΔΩΡΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ

Η Υφ. Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και η Τζένη Κρεμαστινού κατά τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Δημήτρη Κρεμαστινού.

Παρέστησαν στο μνημόσυνο,  η υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη, η αντιπεριφερειάρχης κ. Χαρούλα Γιασιράνη,  ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός, το μέλος της παράταξης κ. Μανώλης Σαρικάς, ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Πατσάης, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Σταμάτης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Βασίλης Μανέττας , ο τέως δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος,  ο τ. αντιδήμαρχος κ. Σάββας Διακοσταματίου, ο πρώην δήμαρχος Αρχαγγέλου κ. Αλέκος Παπουράς, ο τ. Υπουργός κ. Κοσμάς Σφυρίου, το μέλος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κ. Κώστας Γλεντής, ο δήμαρχος Χάλκης κ. Άγγελος Φραγκάκης, ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, ο καρδιολόγος κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, η κ. Λίτσα Κρεμαστινού-Ροδίτη, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αρχαγγέλου κ. Νίκος Διμέλης, όλα τα μέλη του συμβουλίου εκπρόσωποι των αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών πολλά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής  και κάτοικοι της δημοτικής ενότητας Αρχαγγέλου.