Παράταση της προθεσμίας για τη διόρθωση των αρχικών εγγραφών των ακινήτων που δεν δηλώθηκαν στο Εθνικό Κτηματολόγιο, ζητάει με Ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, Βασίλης Σπανάκης.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας που είναι στις 31/12/2020, «οι ιδιοκτήτες χάνουν οριστικά κάθε αδήλωτο ιδιοκτησιακό τους δικαίωμα και θα μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια μόνο για να διεκδικήσουν αποζημίωση».

ΒΑΣΙΛΗΣ – ΠΕΤΡΟΣ ΣΠΑΝΑΚΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ Β’ ΑΘΗΝΩΝ

Στη συνέχεια της Ερώτησης ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Πρόκειται για 299.174 ακίνητα «αγνώστου» ή «μερικώς αγνώστου» ιδιοκτήτη, σε 298 περιοχές της χώρας, 23 από τις οποίες είναι δήμοι και περιοχές της Αττικής όπως, μεταξύ άλλων, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, ο Δήμος Βύρωνα, ο Δήμος Ζωγράφου, ο Δήμος Νέας Σμύρνης, o Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, ο Δήμος Κορυδαλλού κ.α.» και σημειώνει πως, «ήδη 13.156 ακίνητα σε 35 περιοχές της χώρας, που είχαν εξαιρεθεί από τη γενική παράταση, έχουν πάρει τον δρόμο προς το Δημόσιο και τώρα πια οι ιδιοκτήτες τους μπορούν μόνο να προσφύγουν για να ζητήσουν χρηματική αποζημίωση».

Ο κος Σπανάκης δηλώνει πως οι πολίτες δεν θα πρέπει να χάσουν άδικα τα ιδιοκτησιακά τους δικαιώματα, και ρωτάει τον κ. Υπουργό:

  1. Προτίθεστε να δώσετε παράταση στην προθεσμία για τη διόρθωση όλων των αρχικών εγγραφών στο Εθνικό Κτηματολόγιο ώστε οι ιδιώτες-ιδιοκτήτες να μην χάσουν άδικα τα ακίνητα τους;
  2. Προτίθεστε να δώσετε την ίδια παράταση και για τα ακίνητα των 35 περιοχών που δεν συμπεριλήφθηκαν ούτε στη γενική παράταση και οι ιδιοκτήτες τους χάνουν οριστικά κάθε ιδιοκτησιακό δικαίωμα;

Ακολουθεί η Ερώτηση: