Ένα από τα πιο συμπαθητικά παιδιά στη γειτονιά μας ήταν ο τρίτος γιός του υποδηματοποιού Γιώργη και Φραγκώ Αλεξιάδη.

Ήταν πάντα χαρούμενος και χαμογελαστός και πρόθυμος να εκτελέσει κάθε αγγαρεία που του ανάθετες και εξ ίσου ήταν έξυπνος και επιμελής στο σχολείο του. Με όλα αυτά τα προσόντα ως εφόδια ξεκίνησε και σε νεαρή ηλικία ήλθε στην Αμερική με την οικογένεια του και όπως ήταν επόμενο εκμεταλλεύτηκε όλες τις ευκαιρίες που προσφέρει η Αμερική και πέτυχε στην ζωή του.

Ο Γιάννης Αλεξιάδης υπηρέτησε ως αξιωματικός στον Αμερικανικό στρατό.

Σπούδασε δικηγόρος και παράλληλα με την επιστημονική του καριέρα ασχολήθηκε και με επιχειρήσεις με μεγάλη επιτυχία. Κλήθηκε και υπηρέτησε στον Αμερικανικό στρατό με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού την εποχή που έβραζε ο πόλεμος στο Vietnam.

Με τον Γιάννη βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και πολλές φορές όταν πήγαινα στο Σικάγο για λόγους εργασίας τον συναντούσα στο σπίτι με την οικογένεια του, όταν πήγαινα να τους επισκεφθώ. Με τον Γιάννη είχαμε στενή συνεργασία και μέσω των συλλόγων, δεκάδες φορές του ζήτησα την οικονομική του συνδρομή και πάντοτε ανταποκρινόταν γενναιόδωρα και με προθυμία.

Ο Γιάννης έφυγε για το αιώνιο ταξίδι αλλά το σπίτι του θα μένει ριζωμένο στον Σάνδαλο για να θυμούνται οι επόμενες γενεές το πέρασμα του απ’ αυτήν τη ζωή.

Ο Γιάννης είχε μια ιδιαίτερη αγάπη για την Κάρπαθο και για ότι Καρπάθικο, είναι αυτή η αγάπη που αισθάνονται και παίρνουν μαζί αυτοί που μεταναστεύουν και φεύγουν μικροί από το νησί μας. Την επισκεπτόταν τακτικά και φύτευσε τις ρίζες του κτίζοντας μια μεγαλοπρεπή κατοικία στο Σάνταλο.

Μανώλης Κασσώτης