Ενώ η υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει φωτιά χαμηλής βλάστησης ο δυνατός αέρας άλλαξε τα δεδομένα κάνοντας τους πυροσβέστες να παλεύουν κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες να σώσουν ανθρώπους περιουσίες εξοχικές κατοικίες επιχειρήσεις αυτοκίνητα σκάφη αναψυχής κτλ. Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες καταφέραμε να θέσουμε υπό έλεγχο την πυρκαγιά κάτω από συνθήκες έντονης ψυχοσωματικής έντασης.

 

Καθοριστική και αξία κάθε επαίνου και σεβασμού ήταν η βοήθεια της νεολαίας των ΜΕΝΕΤΩΝ με μπροστάρη τον πρόεδρο Μαγριπλή Μανώλη και πολλούς νέους της ΚΑΡΠΑΘΟΥ. Ουσιαστική η βοήθεια και του Δήμου Καρπάθου με υδροφόρο όχημα και ανθρώπινο δυναμικό. Πολύτιμη η βοήθεια του εξωτερικού συνεργείου της ΔΕΗ με υδροφόρο επίσης.

Πυροσβεστικό κλιμάκιο Καρπάθου – Νικόλας Παραγυιός.

Στιγμιότυπο από την κατάσβεση της φωτιάς. Φωτό:Γιώργος Ιω. Ιωαννίδης

Είναι τιμή να παλεύουμε για την Κάρπαθο και να την προστατεύσουμε. Είναι υποχρέωση μας να προστατέψουμε το νησί μας από επιπόλαιες συμπεριφορές (π.χ εμπρησμούς) που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές περιουσίες και φυσικό πλούτο του ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ!!!!!!!

Κάτω από αντίξοες συνθήκες τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά. Φωτό: Γιώργος Ιω. Ιωαννίδης.

Ελικόπτερο μεταφέρει θάλασσα από την Αμμοοπή. Φωτό: Γιώργος Ιω. Ιωαννίδης.

Υ.Γ1 ΟΛΟΙ ζήσαμε ένα πρωτόγνωρο καλοκαίρι βλέποντας τα πολεμικά μας πλοία έτοιμα και γενικά της ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ…… ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ ΚΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΙΩΣΑΤΕ!!!!!!!

Υ.Γ2 ΟΙ πυροσβέστες δεν είναι ούτε αλάνθαστοι ούτε υπέρ ήρωες είναι άνθρωποι με αδυναμίες και δυνατότητες όπως όλοι. Η δουλειά τους όμως τους κάνει κάποιες στιγμές να ξεχωρίζουν.

Ζητάμε την βοήθεια σας για να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ……..ΚΑΙ ΒΟΉΘΕΙΑ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΈΣ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΖΗΤΗΘΕΙ !!!!!!!!!!

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΡΑΓΥΙΟΣ