Ο Δήμος Καρπάθου ξεκινά επίσημη συνεργασία με την Φιλοζωική Δράση Καρπάθου – Animal  Welfare Karpathos. Η εγκεκριμένη μη κερδοσκοπική εταιρεία έχει ως άμεσο στόχο την  βελτίωση της ποιότητας ζωής των ζώων στο νησί μας.


Η οργάνωση έχει ήδη τον σεβασμό  διεθνών οργανισμών όπως του Ινστιτούτου Jane Goodall, καθώς και της ίδιας της πρεσβειρας του Ο.Η.Ε. Δρος Τζέιν Γκούντολ με την οποία η συμπατριώτισσα μας κτηνίατρος Αννα Κατωγυρίτη συνεργάζεται στενά από το 2014. Η οργάνωση στελεχώνεται από έμπειρους εθελοντές που από το 1997 βοηθούν έμπρακτα τα  αδέσποτα στο νησί.

Οι εκπρόσωποι της Φιλοζωικής Δράσης Καρπάθου με τον δήμαρχο Καρπάθου. Από αριστερά Σοφία Χήρας, Γιάννης Νισύριος και Άννα Κατωγυρίτη.

Ο Δήμαρχος, Γιάννης Νισύριος, δέχτηκε πρόσφατα στο γραφείο του τις εκπροσώπους της  Φιλοζωικής Δράσης Καρπάθου, Άννα Κατωγυρίτη και Σοφία Χήρας, και συζήτησαν τη  στρατηγική πάνω στην οποία μπορεί να κινηθεί ο Δήμος για να βοηθήσει τα αδέσποτα του  νησιού. Κατά την συνάντηση εξετάστηκαν πιθανές αίθουσες που θα μπορούσαν να παραχωρηθούν  στην οργάνωση ώστε να πραγματοποιηθούν δωρεάν στειρώσεις για τα αδέσποτα. Ο χώρος  που θα παραχωρηθεί πληροί τις προδιαγραφές του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και ο Δήμος θα στηρίξει την  προσπάθεια των εθελοντών με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί. Επιπλέον, εξετάζονται χώροι για τη δημιουργία κυνοκομείου, το οποίο ελπίζουμε να  αποτελέσει πρότυπο.

Με την ευκαιρία ο Δήμαρχος συγχαίρει όλους τους εθελοντές στο νησί που βοηθούν  έμπρακτα τους τετράποδους φίλους μας. Ελπίζουμε όλοι μαζί να μπορέσουμε να  συνδράμουμε ουσιαστικά στην καλυτέρευση της ζωής τους και στην μείωση του αριθμού  των αδέσποτων. Φιλοδοξούμε να καταστήσουμε την Κάρπαθο πρότυπο φιλοζωικής συνείδησης και  φροντίδας, κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην τουριστική προβολή του νησιού.

Κάρπαθος 15 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Δήμαρχος Καρπάθου
Ιωάννης Θεμ. Νισύριος