Ο Δήμαρχος της Ηρωϊκής Νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος με την αφορμή της τακτικής επίσκεψης πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού στο νησί , απέστειλε στον Αρχηγό Γ.Ε.Ν. Αντιναύαρχο κ. Στυλιανό Πετράκη την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή:

Αρχηγός Γ.Ε.Ν. Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης

«Με την παρούσα επιστολή,  επιθυμώ να σας μεταφέρω τις θερμές ευχαριστίες όλων των κατοίκων του νησιού μας για τα όσα διαχρονικά μας προσφέρετε, αλλά και για την ασφάλεια που μας κάνουν να νοιώθουμε τα πληρώματα των πολεμικών μας πλοίων, που ξημεροβραδιάζουν περιπολώντας στην περιοχή μας, ιδιαίτερα στην κρίσιμη παρατεταμένη περίοδο που βιώνουμε ως χώρα. 

Επίσης, θέλω να σας γνωστοποιήσω για τα αισθήματα ευχαρίστησης και ικανοποίησης, που διακατέχουν όλους τους κατοίκους του νησιού μας,  κάθε φορά που ένα πλοίο του ένδοξου πολεμικού μας Ναυτικού δένει σε ντόκο της Ηρωικής Νήσου Κάσου. Παράλληλα η παρουσία της τονώνει εκτός από το εθνικό μας φρόνιμα και την τοπική μας χειμαζόμενη οικονομία.

Ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στο δύσκολο και σημαντικότατο έργο σας και παρακαλούμε να μεταφέρετε τις θερμότατες ευχαριστίες μας, σε όλα τα στελέχη του πολεμικού μας Ναυτικού και να θυμάστε πάντοτε ότι τα πλοία του Στόλου μας είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενα στο νησί μας