Προς Δήμο Καρπάθου, Δήμαρχο Καρπάθου
Κοιν: ΚΟΠΑΠ-Τουριστική Επιτροπή Δήμου Καρπάθου

Αξιότιμοι κύριοι,

Υπό άλλες συνθήκες, την παρούσα εποχή θα υποδεχόμασταν ήδη τους πρώτους τουρίστες στο νησί μας. Ωστόσο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω του Covid-19 και των μέτρων που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση της χώρας, ώστε να εμποδιστεί η εξάπλωση του ιού.

Μπορεί να πρόκειται για ένα πρόβλημα παγκόσμιο όμως αυτό δε σημαίνει ότι η λήξη των περιορισμών πρέπει να μας βρει επαναπαυμένους. Αντιθέτως, θα μας βρει έτοιμους να υποδεχθούμε τη νέα τουριστική σεζόν ανεξαρτήτως της διάρκειας που αυτή πιθανώς θα έχει.

Δεδομένων των νέων συνθηκών όλοι οι τουριστικοί προορισμοί θα σπεύσουν να προσελκύσουν όσο περισσότερο κόσμο γίνεται ώστε να σώσουν την οικονομία τους.

Ο ανταγωνισμός αφενός πάντα υπάρχει, αφετέρου φέτος θα είναι περισσότερος και πιο έντονος για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

ΑΠΕΛΛΑ, ΚΑΡΠΑΘΟΣ!

Συμβουλευόμενοι τους ειδικούς της παράταξης μας, στο τομέα του τουρισμού σκεφτήκαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές ιδέες που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να γίνει και το δικό μας νησί μία από τις κορυφαίες προτάσεις και για αυτό το καλοκαίρι.

Η Κάρπαθος έτοιμη να ανταγωνιστεί επάξια τους υπόλοιπους προορισμούς.

Στο πνεύμα αυτό, προτείνουμε παρακάτω τους κύριους άξονες, που θα πρέπει να έχουν άμεση εφαρμογή, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη, αποδοτικότερη και πιο εύστοχη προβολή και προώθηση του νησιού.

  • Η ψηφιακή εποχή στην οποία ζούμε απαιτεί αναβάθμιση της ιστοσελίδας του Δήμου Καρπάθου. Η ιστοσελίδα οφείλει να έχει οργανωμένη δομή, με ακριβείς και επαρκείς πληροφορίες, καθώς και μετάφραση τουλάχιστον σε μια ξένη γλώσσα τα αγγλικά, αφού η ιστοσελίδα μας διαφημίζεται σε όλες τις εκθέσεις τουρισμού παγκοσμίως.
  • Η άμεση οργάνωση και αναβάθμιση των πολυσύχναστων παραλιών θα τους χαρίσει τον τίτλο της “Γαλάζιας Σημαίας” και θα τις εντάξει στον αντίστοιχο πανελλήνιο χάρτη όπως τους αρμόζει.
  • Σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρία τουριστικού μάρκετινγκ που συνεργάζεται ο Δήμος μας, να γίνει προώθηση του νησιού στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και στις ανάλογες ιστοσελίδες τουρισμού μέσα από σύντομα βίντεο, φωτογραφίες και αναρτήσεις, με στόχο την αποδοτική προβολή και διαφήμιση της Καρπάθου.
  • Η επικοινωνία με το Υπουργείο Τουρισμού μπορεί να οδηγήσει σε εξασφάλιση πόρων, ώστε να δημιουργηθεί τουριστική καμπάνια με στόχο την άμεση προβολή και προώθηση του νησιού μας, στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.
  • Σε συνεννόηση με τους τοπικούς τουριστικούς πράκτορες και τον σύλλογο ξενοδόχων να γίνει άμεση καταγραφή των οικονομικών απωλειών και ζημιών λόγω της πανδημίας, ώστε να ενισχυθούν και να προωθηθούν οι ασθενείς τουριστικές αγορές.
  • Σε συνεργασία με την εταιρία μάρκετινγκ που συνεργάζεται ο Δήμος μας να πραγματοποιηθούν προσκλήσεις δημοσιογράφων και σχεδιασμός δημοσιογραφικών ταξιδιών από τις αγορές ενδιαφέροντος.
  • Διεξαγωγή τακτικών πολιτιστικών δρώμενων για ψυχαγωγία αλλά και για προβολή του πολιτισμού του τόπου μας. Ετήσια διοργάνωση Γιορτής Τουρισμού, όπου θα τιμούνται οι επισκέπτες οι οποίοι έρχονται για δεύτερη ή για πολλοστή φορά στο νησί μας , όπως επίσης και εκείνοι που προσφέρουν με τις υπηρεσίες τους.
  • Δενδροφύτευση, φωτισμός, σχολαστική και συστηματική καθαριότητα στις πολυσύχναστες περιοχές του νησιού (με την βοήθεια εθελοντών όπου είναι δυνατόν).
  • Πεζοδρόμηση και οδική σήμανση όλων των σημείων ενδιαφέροντος του νησιού (σε συνεργασία με την περιφέρεια όπου κρίνεται αναγκαίο).

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση των παραπάνω προτάσεων.

Με εκτίμηση
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΑΠΕΚ
ΚΑΤΣΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ