Ο Δήμος της  Ηρωικής Νήσου Κάσου σας ενημερώνει για την προσφορά οργανισμών υγείας που παρέχουν πληροφορίες με  τηλεφωνική επικοινωνία και υποστήριξη για την προστασία του πολίτη στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε με την πανδημία COVID 19.

1) Το Εθνικό Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας- Κινητές Ιατρικές Μονάδες, παρέχει στους πολίτες επικοινωνία για την έγκυρη ενημέρωση και πληροφόρηση από το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό της, τηλεφωνικά, διαδικτυακά και μέσω τηλεδιάσκεψης.

Φρυ,Κάσος! Φωτό: Μηνάς Περσελής

Στοιχεία επικοινωνίας
Email : info@mmu.gr
Τηλέφωνο : 2102447694 ώρες επικοινωνίας  08:00 – 16:00.
Κινητό : 6951937521 ώρες επικοινωνίας  16:00 – 20:00

2) Η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προχώρησαν στην ενεργοποίηση του τετραψήφιου τηλεφωνικού κέντρου 1110 για τον κορωνοϊό, το οποίο θα λειτουργεί ως «ομπρέλα προστασίας» και ενημέρωσης των πολιτών όλο το 24ωρο χωρίς χρέωση.

Επίσης παρέχει και συμβουλευτική υποστήριξη σε ασθενείς με άνοια και στους φροντιστές τους.

Η υπηρεσία στελεχώνεται με έμπειρους γιατρούς, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς της Εταιρείας Αlzheimer Αθηνών.

3) Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τη Dr. Button και τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, παρέχει δωρεάν υπηρεσίες τηλεϊατρικής στους πολίτες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου καλύπτοντας 4 ιατρικές ειδικότητες: Παιδιάτρους, Παθολόγους, Γενικούς Ιατρούς και Πνευμονολόγους

Το σύστημα τηλεϊατρικής κατά του κορωνοϊού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα, από κινητό τηλέφωνο, φορητό ή σταθερό υπολογιστή και τάμπλετ. Στη σελίδα https://drbutton.gr/notio-aigaio/ ή από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου www.pnai.gov.gr κάθε πολίτης από κάθε νησί του Νοτίου Αιγαίου μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή (διαθέσιμη και στο appstore και το playstore), να εγγραφεί, και να διαλέξει γιατρό από 4 ειδικότητες: γενικής ιατρικής, παθολόγο, πνευμονολόγο, παιδίατρο, αλλά και από άλλες ειδικότητες, που δεν σχετίζονται με τον κορωνοϊό. Η επικοινωνία είναι άμεση, ο πολίτης βλέπει  συνομιλεί και πληροφορείται.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΣΟΥ