Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διαδικτυακή, χωρίς την παρουσία κοινού, (για προληπτικούς λόγους μετάδοσης ιού COVID – 19) 2η Ημερίδα «Αναπαραγωγικής Χειρουργικής και Προηγμένης Γυναικολογικής Ενδοσκοπικής Χειρουργικής».

Στηρίζοντας την επιστήμη και συνεχίζοντας το έργο αλλά αποφεύγοντας τον κίνδυνο μετάδοσης, οι εξαιρετικοί ομιλητές της ημερίδας κατάφεραν να παρουσιασθούν σε ζωντανή αναμετάδοση τις ενδιαφέρουσες ομιλίες τους.

Ο Δρ. Βασίλειος Εμμ. Καπετανάκης με τον Καθηγητή Γυναικολογικής Ογκολογίας του Mayo Clinic Professor Javier Magrina

Επίσης κατά την διάρκεια της ημερίδας ο Δρ Βασίλειος Καπετανάκης σε συνεργασία με τον φημισμένο Καθηγητή Γυναικολογικής Ογκολογίας του Mayo Clinic Professor Javier Magrina, σε live αναμετάδοση πραγματοποίησαν μια πρωτοποριακή επέμβαση μεσώ του ρομποτικού συστήματος Da Vinci Xi.

Η επέμβαση που αφορούσε την ρομποτική αφαίρεση μήτρας και λεμφαδένων(Firefly utilization) επιτεύχθηκε αναίμακτα με μεγάλη επιτυχία και η ασθενής εξήλθε την επομένη μέρα άνευ επιπλοκών και σε αρίστη κατάσταση.

Η μεγαλύτερη επιτυχία της ημερίδας και του Ομίλου «Υγεία», ήταν ότι καταφέραμε και μεταφέραμε την επιστήμη διαδικτυακά στην οθόνη του κάθε ενδιαφερόμενου δίνοντας το παράδειγμα και σε μελλοντικές επιστημονικές συναθροίσεις.

Science must move on!
#KentroKapetanakis #TakingScienceToTheNextLevel
www.kapetanakis-center.gr