Σειρά επαφών είχε ο δήμαρχος της ηρωικής Νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος τόσο στη Ρόδο, όσο και στην Αθήνα για την προώθηση θεμάτων του νησιού.

Συγκεκριμένα στη Ρόδο συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου που έγινε με την παρουσία του Δήμαρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη στην οποία συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ.

Το Δ.Σ. είχε επίσης συνάντηση  με τον Αντιδήμαρχο της Ρόδου αρμόδιο για θέματα πολεοδομίας-τεχνικών υπηρεσιών και μεσαιωνικής πόλης Στέφανο Δράκο, όπου ζητήθηκε η αρωγή της πολεοδομίας Ρόδου σε θέματα της Κάσου.

Στη Ρόδο είχε ακόμα συνάντηση με τον Διευθυντή των οικονομικών Υπηρεσιών και προγραμματισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Τριαντάφυλλο Καραγιάννη όπου έγινε ενημέρωση για θέματα σχετικά με τον προγραμματισμό των έργων που είχαν σχέση με την προηγούμενη προγραμματική περίοδο.

Στην Αθήνα είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος αρμόδιου για θέματα αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο όπου συζητήθηκε εκτός από το πρόγραμμα της ανακύκλωσης και το θέμα του Χ.Α.Δ.Α της Κάσου. Ο Δήμαρχος ζήτησε την βοήθεια του Γ.Γ. για την αποκατάσταση του Χ.Α.Δ.Α στις Αντένες όπου το κράτος πληρώνει πρόστιμο 80.000 ευρω, ετησίως επειδή λειτουργεί ακόμα. Η απομάκρυνση των απορριμμάτων που εναποτίθενται στη χωματερή (εκτός των ανακυκλώσιμων) Θα μπορούσαν να μεταφερθούν στον ΧΥΤΥ της Ν. Ρόδου, ακτοπλοϊκά μέσα σε ειδικό κοντέινερ. Ήδη υπήρξε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ρόδου για το θέμα αυτό και γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση επίλυση του προβλήματος, με την αρωγή και της περιφέρειας Αττικής που προτίθεται να διαθέσει το κοντέινερ.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της νεοσύστατης επιτροπής στήριξης Αθηνών έγινε συνάντηση των μελών της στην οποία παραβρέθηκαν και αρκετοί Κασιώτες της παροικίας. Ο Δήμαρχος έδωσε το στίγμα της λειτουργίας της επιτροπής  στην οποία προεδρεύει ο δημοτικός Σύμβουλος Ντίνος Ζαχάρης που μαζί έκαναν ενημέρωση σε θέματα σχετικά με την μέχρι τώρα λειτουργία του Δήμου.

Την συνάντηση συντόνιζε ο Γιάννης Φραγκούλης πρόεδρος της Ο.Δ.Π.Σ Αττικής.

Τέλος επικοινωνία  έγινε και με την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη με θέμα την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στα σχολεία.

Η Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι η πλήρωση θα γίνει με αναπληρωτές κατ’ ευθείαν από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου αφού εξασφαλιστούν οι ανάλογες πιστώσεις, και μέσα από ένα κατάλογο όπου θα γίνει απευθείας ο διορισμός σε όποιον επιθυμεί να υπηρετήσει σε δυσπρόσιτα ορεινές και νησιωτικές περιοχές, όπως η Κάσος.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΣΟΥ

ΜΙΧΑΗΛ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ