Στις 30 Οκτωβρίου επισημοποιήθηκε -όπως ανεμένετο άλλωστε- η εξαγορά του Thomas Cook Northern Europe από τον κ. Petter Stordalen με την Εταιρεία του Strawberry Group και τις επενδυτικές Eταιρείες Altor και TDR Capital οι οποίες δραστηριοποιούνται σε αρκετούς επιχειρηματικούς Tομείς στις Σκανδιναβικές και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Petter Stordalen το 2012 είχε συμπεριληφθεί στη λίστα των Forbes ανάμεσα στους πιο επιτυχημένους δισεκατομμυριούχους του κόσμου, του οποίου η περιουσία εκτιμάται ότι ανέρχεται στο 1,2  δισ. δολάρια.

Ηλίας Ανδρέα Μακρής

Η εξαγορά περιλαμβάνει όλες τις τρέχουσες δραστηριότητες του Group και δεν θα έχει καμία επίπτωση στις ήδη υπάρχουσες συνεργασίες που αφορούν Τοur Operating: VING, SPIES, TJAEREBORG, Aεροπορική Εταιρεία: SUNCLASS (η νέα ονομασία) και τα Ξενοδοχειακά brands: SUNWING, OCEAN BEACH CLUB και SUN PRIME.

Βεβαίως και δεν υπήρχε θετικότερη εξέλιξη και καλύτερη επιλογή από αυτήν, καθώς ο νέος ιδιοκτήτης είναι νέος, φιλόδοξος και με περιβαλλοντολογική ευαισθησία καθοριστικό πλεονέκτημα για τους Σκανδιναβούς τουρίστες.  Σε συνδυασμό και με την πανίσχυρη οικονομική του δύναμη  εξασφαλίζει, όχι μόνο τη σταθερότητα στις συνεργασίες αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη του Nordic Leisure Travel Group -η νέα ονομασία του Ομίλου VING από την 31ην Οκτωβρίου – ως γνωστόν, επί 60 χρόνια ο Leader στις Σκανδιναβικές χώρες.

Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Ηλίας Ανδρ. Μακρής