Την πρώτη γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Κόνσολα είχε η Έπαρχος Καλλιόπη Νικολαϊδου στην Αθήνα στο τελευταίο ταξίδι της. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Λούλης.

Ο κ Κόνσολας γνώστης όλων των προβλημάτων της Καρπάθου και της Κάσου τόνισε την ανάγκη μόνιμης επικοινωνίας με τους φορείς της  αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού και τόνισε χαρακτηριστικά: «Να ιεραρχηθούν τα θέματα και να  τεθεί σε άμεση προτεραιότητα η  εκπόνηση εστιασμένου στρατηγικού σχεδίου στο οποίο θα καταγράφονται τα πλεονεκτήματα της περιοχής.»

Στιγμιότυπο από την συνεργασία που είχε η Έπαρχος Καλλιόπη Νικολαϊδου στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα και τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής Κωνσταντίνο Λούλη.

Στη συνέχεια συζητήθηκε εκτενώς το τουριστικό προϊόν της περιοχής και δόθηκε έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και στο πως η Κάρπαθος και η Κάσος μπορούν να γίνουν εναλλακτικοί προορισμοί. Ιδιαίτερα τονίστηκε το επενδυτικό ενδιαφέρον  για τον ξενοδοχειακό τομέα και για την ανάγκη να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές.

Η έπαρχος μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: «Είχαμε μία αναλυτική συζήτηση για την τουριστική ανάπτυξη και τις δυνατότητες της περιοχής μας. Θα προχωρήσουμε άμεσα στην εκπόνηση του σχεδίου που  θα αποτυπώνει τα δυνητικά πλεονεκτήματα, όπως ζήτησε το Υπουργείο και στο άμεσο μέλλον θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με όλους τους φορείς στην Κάρπαθο. Ειδική βαρύτητα θα δοθεί στον  αθλητικό τουρισμό (Ιστιοσανίδα, Πεζοπορικές Διαδρομές, Αναρρίχηση), Θαλάσσιο Τουρισμό( Πύλη Εισόδου) Πολιτισμικό Τουρισμό κ.τ.λ. Από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο και θα έχουμε μόνιμο δίαυλο επικοινωνίας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ώστε να καταστήσουμε τα νησιά μας , έναν εναλλακτικό τουριστικό προορισμό .»

Ο Υφυπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι «η Κάρπαθος και η Κάσος αποτελούν έναν ανερχόμενο τουριστικό προορισμό και  ότι ήδη συγκεντρώνουν σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον. Τα  νησιά  είναι ανερχόμενα τουριστικά. Ελπίζουμε ότι οι προοπτικές θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες. Αυτό που ζητάμε κι αυτό που ζητήσαμε  είναι ένα εστιασμένο σχέδιο που θα καταγράφει τα πλεονεκτήματα της περιοχής. Εμείς θα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την κάθε  προσπάθεια σας»

Στη συνάντηση βέβαια συζητήθηκαν και άλλα θέματα που απασχολούν τα νησιά μας όπως το συγκοινωνιακό, υγεία, παιδεία, αστυνόμευση, και ο κ. Κόνσολας με την ευαισθησία που τον διακρίνει δεσμεύτηκε για άμεσες λύσεις.