Ολοκληρώθηκε στην Κάρπαθο νέα σημαντική επίσκεψη τριμελούς τηλεοπτικού συνεργείου αποτελούμενου από τους κ.κ. Peter Maneas, Alex Begetis και Ιωάννα Κοντογεώργου, για την πραγματοποίηση  γυρισμάτων  σε δημοφιλή διεθνή ταξιδιωτική εκπομπή έπειτα από διερεύνηση που προηγήθηκε την άνοιξη.

H τηλεοπτική ταξιδιωτική σειρά “My Greek Odyssey” με παρουσιαστή τον Ελληνικής καταγωγής Peter Maneas, καταγράφει την ιστορία, το πολιτιστικό πλούτο, τη γαστρονομία, τις φυσικές ομορφιές και το τρόπο ζωής νησιών της Ελλάδας με στόχο να εμπνεύσει τους τηλεθεατές  εκτός αλλά και εντός Ελλάδας. Το πρόγραμμα αποτελούμενο από μία σειρά ωριαίων επεισοδίων ανά κύκλο, προβάλλεται σε εκατομμύρια τηλεθεατές σε δίκτυα του εξωτερικού (Channel 7 Αυστραλίας, Sea Channel Ρωσίας, RTVE Ισπανίας, OSN στη Μέση Ανατολή και Ν. Αφρική κ.ά.) αλλά και στην Ελλάδα μέσω του COSMOTE HISTORY.

Ο Peter Maneas, Ελληνικής καταγωγής, σε γύρισμα της τηλεοπτικής ταξιδιωτικής σειράς “My Greek Odyssey”.

Με τη στήριξη  του κ. Μιχάλη Ρεΐση και τη τεχνογνωσία και εμπειρία του «Holiday World Karpathos Travel», προσφέρθηκε αφιλοκερδώς  προς όφελος του προορισμού, στήριξη και φιλοξενία προκειμένου να παρουσιαστεί  ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και περιηγήσεων στα μέλη του συνεργείου.  Ο κ Ρεΐσης πλαισιώθηκε από τον κ  Μιχάλη Λυτό, Πρόεδρο της προηγούμενης Επιτροπής Τουρισμού και τους κ.κ. Ντίνο Πρωτόπαπα και Φωτεινή Φράγκου μέλη της πρώην Επιτροπής, που συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε η κορυφαία τηλεοπτική παραγωγή να αναχωρήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά και με πλούσιο υλικό από το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων.

 

Βιντεοσκόπηση παραδοσιακών Καρπάθικων συνταγών με αφορμή την προβολή της Καρπάθικης γαστρονομίας. Διακρίνονται η Μαρίνα Λεντάκη με τον Peter Maneas.

Αξίζει να αναφερθεί η εντυπωσιακή ανταπόκριση των επαγγελματιών  και των Τουριστικών επιχειρήσεων που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους δωρεάν και συνέβαλαν καθοριστικά στην προβολή της Καρπάθου. Πιο συγκεκριμένα, οι υποστηρικτές της δράσης ήταν ο κ. Μιχάλης Ρεΐσης και το «Holiday World Karpathos Travel» σε επίπεδο οργάνωσης, συντονισμού και μέρους της ξενάγησης, ο κ. Μιχάλης Φελλουζής και η οικογένεια του με το ξενοδοχείο «Konstantinos Palace» για την προσφορά διαμονής και δείπνων, ο κ. Παπαδάκης και το «Euromoto Rentals» για την παροχή αυτοκινήτου, ο κ. Σπυρίδων Σεβδαλής για τη διάθεση σκάφους και τις ακτοπλοϊκές μεταφορές, το «Karpathos Diving Center» (Ντίνος και Μηνάς Πρωτόπαπας)  ο Φορέας Διαχείρισης και η ομάδα που τον απαρτίζει για την ενημέρωση και τη θαλάσσια στήριξη, ο κ. Roger Jinkinson για την πλούσια ενημέρωση στον τομέα της χλωρίδας και της πανίδας, η κα Μαρίνα Λεντάκη και η οικογένεια της για τη φιλοξενία και την επίδειξη της παράδοσης και των συνταγών, η Ευγενία και η Σοφία Φουρτίνα για τη φιλοξενία στο εστιατόριο τους και ο κ. Μηνάς Φουντής ο οποίος παρεχώρησε δωρεάν διαμονή στο ξενοδοχείο Dorana Hotel στο Διαφάνι.