Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Ρόδος υποδέχθηκε τους Αυστριακούς μαθητές και Ολυμπιονίκες στα Αρχαία Ελληνικά. Πρόκειται για μία ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιείται από τον Αυστριοελληνικό σύνδεσμο που φέτος συμπληρώνει δεκαετία από την ίδρυση του συνδέσμου.

Το πρόγραμμα διοργάνωσε και επιμελήθηκε το Επίτιμο Προξενείο της Αυστρίας στα Δωδεκάνησα με την πολύτιμη βοήθεια της ξεναγού κυρίας Μαρίτσα Μαντίκου.

Ο αντιδήμαρχος κ. Ταρασλιάς Κωνσταντίνος,υποδέχθηκε τους Αυστριακούς μαθητές και Ολυμπιονίκες στα Αρχαία Ελληνικά, στο Δημαρχείο της Ρόδου.

Τους Αυστριακούς Ολυμπιονίκες στην Αρχαία Ελληνική γλώσσα από 7 κρατίδια της Αυστρίας υποδέχθηκε θερμά στο Δημαρχείο στην αίθουσα εθιμοτυπίας ο αντιδήμαρχος κύριος Ταρασλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος μετά από μία εξαιρετική συνομιλία που είχε με τα παιδιά, τους απέμεινε αναμνηστικά δώρα.

Οι Αυστριακοί μαθητές επισκέφθηκαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κύριο Κύριλλο ο οποίος υποδέχθηκε τα παιδιά στην αίθουσα της Μητροπόλεως και συζήτησε εκτενώς μαζί τους.

Την ίδια ημέρα επισκέφθηκαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κύριο Κύριλλο ο οποίος υποδέχθηκε τα παιδιά στην αίθουσα της Μητροπόλεως και συζήτησε εκτενώς μαζί τους. Το πρόγραμμα της ημέρας έκλεισε με την επίσκεψη στην Περιφέρεια όπου ο αντιπεριφερειάρχης κος Σωτρίλλης Θωμάς δια του αντιπρύτανη καθηγητή κυρίου Συρόπουλο Σπυρίδωνος παρουσίασε την εντυπωσιακή ιστορία του νησιού και περιέγραψε την ιστορία της κατασκευής του Κολοσσού της Ρόδου. Στα παιδιά εδόθη αναμνηστικό DVD με την ιστορία της Ρόδου από αρχαιοτάτων χρόνων. Το ίδιο βράδυ, στις 14/9/19 παρετέθει στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου προς τιμήν τους ένα κονσέρτο από τον νεαρό και πολλά υποσχόμενο Έλληνα συνθέτη και πιανίστα Ορφέα Δέμη, που σπουδάζει μουσική στη Βιέννη με εξαιρετική επιτυχία.

Η Πρόξενος απηύθυνε χαιρετισμό στους μαθητές και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η αρχαία Ελληνική γλώσσα δεν είναι μόνο λέξεις και άδεια σχήματα που κληροδότησε η Ελλάδα στη Δύση αλλά έννοιες και ιδέες που στο σύνολό τους συνιστούν μία ενιαία σύλληψης για τον άνθρωπο τη φύση και το Θείο στην οποία αναγνωρίζουμε τη σφραγίδα του Ελληνικού πνεύματος. Το Ελληνικό πνεύμα και η ελληνικότητα λοιπόν αφορούν και αγγίζουν όλους τους ανθρώπους όπου γης και αξίζει να μελετώνται για να κάνουμε καλύτερο και σοφότερο το παρόν και το μέλλον του κόσμου, στον οποίο συγκατοικούμε.Η επίσκεψη σας αυτή τιμά την χώρα μας, συμβάλλει ουσιαστικά στη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας- Αυστρίας και προάγει τον πολιτισμό μας».

Οι Αυστριακοί μαθητές έγιναν δεκτοί -όπως κάθε χρόνο- από το εκπαιδευτήριο «Ροδίων Παιδεία» όπου έκαναν συνδιδασκαλία με παιδιά της ομότυπης τάξης και συνδέθηκαν φιλικά με αυτά.

Κατά την παραμονή τους στο νησί επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στις αρχαιότητες του νησιού, τη Σύμη και τον Πανορμίτη από τον ξεναγό Karlheinz Hödelnoser. Τα παιδιά έγιναν δεκτά-όπως κάθε χρόνο-από το εκπαιδευτήριο «Ροδίων Παιδεία» όπου έκαναν συνδιδασκαλία με παιδιά της ομότυπης τάξης και συνδέθηκαν φιλικά αμέσως με αυτά. Οι Ρόδιοι μαθητές προσκάλεσαν το ίδιο απόγευμα τους Αυστριακούς μαθητές σε μια φιλική βραδιά με ένα περίπατο στην Παλιά Πόλη και υποσχέθηκαν να ξαναβρεθούν σύντομα.

Με δάκρυα στα μάτια και πολλές ευχαριστίες για την αξέχαστη εβδομάδα στο νησί μας, αποχαιρέτησαν την πρόξενο της Αυστρίας επί τιμή κυρία Μαίρη Μοσχή και υποσχέθηκαν να ξανά έρθουν μαζί με τις οικογένειες τους σύντομα στη φιλόξενη Ρόδο.