Αργά χθες το βράδυ, ανακοινώθηκε και επίσημα από τον CEO του VingGroup Κο Magnus Wikner, ότι η THOMAS COOK NORTHERN EUROPE (ΣΚΑΝΔΙΝΑΒIΑΣ) με τα γραφεία  VING, SPIES, TJAEREBORG και την ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΉ THOMAS COOK ΣΚΑΝΔΙΝΑΒIΑΣ, συνεχίζουν από σήμερα Τρίτη 24 Σεπ. της πτήσεις του φετινού προγράμματος τους ΣΤΗΝ ΚAΡΠΑΘΟ αλλά και του 2020 ως είχαν.

Η χρεωκοπία του Thomas Cook Αγγλίας δεν επηρεάζει πλέον την λειτουργία του Σκανδιναβικού τμήματος.

Ο Σκανδιναβικός Τουριστικός βραχίονας, είναι πρωτοπόρος 60 χρόνια στην αγορά της Σκανδιναβίας και ΔΙΑΧΡΟΝΙΚA ΥΠHΡΞΕ ΣΤΑΘΕPA Η ΚΕΡΔΟΦOΡΑ εταιρία του ομίλου Thomas Cook και αυτό υπήρξε και ο βασικός λόγος έγκρισης από τους πιστωτές για τη συνέχιση των εργασιών του.

ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΚΡΗΣ

Επίσης, οι εταιρίες επίσης Thomas Cook, σε Τσεχία, Πολωνία και Ουγγαρία, συνεχίζουν και αυτές κανονικά τις οφειλές τους σε ξενοδοχεία και προμηθευτές και επαναλαμβάνουν τις πτήσεις τους.

Νεότερα για την τύχη του το τμήματος Κεντρικής Ευρώπης του Thomas Cook (Γερμανίας, Αυστρίας, Γαλλίας, Ολλανδίας) αναμένεται τις επόμενες ώρες.

Να σημειωθεί ότι για την Κάρπαθο, είναι ο ιστορικός τουριστικός οργανισμός που
πραγματοποίησε την πρώτη πτήση charter στο νησί μας το 1987 με το SAGA SOLREISER Νορβηγίας με τις πρωτοβουλίες του τουριστικού επιχειρηματία ΑΝΔΡEΑ Η. ΜΑΚΡH όπου έβαλε στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη την Κάρπαθο.

Αντιπρόσωπος του THOMASCOOK NORTHERN EUROPE στην Κάρπαθο,

Ηλίας Α. Μακρής