Οι τρέχουσες “πολεμικές εξελίξεις, εν όψη,” από την απειλητική γείτονα και “σύμμαχο” Τουρκία, που διεγείρουν την ελληνική και διεθνή επικαιρότητα, για εμάς εδώ στην τοπική αργκό “πέρα βρέχει”.

Ας εκθέσουμε κάποιες σκέψεις που μας αφορούν άμεσα.

  1. Το Καστελλόριζο
  2. Η  Κάρπαθος
  3. Η Κάσος και τώρα “βάζει το αδηφάγο χέρι του” μέχρι τα νότια παράλια της Κρήτη
  4. Την Γαύρο.

Βέβαια, η Εμπροσθοφυλακή είναι γνωστή στους πάντες, ότι επεκτείνεται από τον Έβρο, σε όλα ανεξαιρέτως τα  νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Όμως, τα 4 νησιά μας θα αποτελούν στον αιώνα τον άπαντα:

α) ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ της Ελλάδας και της Ευρώπης και θα βρίσκονται γεωστρατηγικά ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΥΤΗ ΖΩΝΗ σε όλα τα  “ζέοντα καύσιμα,”-μέτωπα της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.. παγκόσμια, νευραλγικά κέντρα αιμοδοσίας, των ενεργειακών πόρων της υφηλίου..

β) Αυτά τα 4 νησιά-Εμπροσθοφυλακή περιλαμβάνονται μέσα στα παράνομα όνειρα της “τουρκικής Γαλάζιας Πατρίδας”..

γ) Είναι τα πλησιέστερα σε ολόκληρο το πλουσιοπάροχο νότιο παραλιακό και υποθαλάσσιο υπογάστριο της Τουρκίας.

δ) Στην κατακρεουργημένη αδελφή Μεγαλόνησο Κύπρο, που ενεργεί έξυπνα με την παραχώρηση οικοπέδων της ΑΟΖ της σε εταιρείες κολοσσούς αλλά αφέθηκε μόνη χωρίς “το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα” με την μητέρα πατρίδα.

ε) Είναι τα πιο κοντινά στο νέο Ελντοράδο υγρών και αερίων υδρογονανθράκων στην Αν. Μεσόγειο.

ζ) Τα μοναδικά νησιά, που οι πλουσιότατες ΑΟΖ τους, δημιουργούν τον συνδετικόν κρίκο της ελληνικής με την κυπριακή, την αιγυπτιακή, την τυνιακή, την λυβική ΑΟΖ.. η)αναγνωρισμένα επίσημα, ότι πλέουν και τα ίδια τα 4 νησιά μας πάνω σε ανεξάντλητες λίμνες ενεργειακών αποθεμάτων, ανυπολόγιστης αξίας εκατοντάδων δισεκ.

θ) Κλείνουν γεωστρατηγικά τις διόδους μεταξύ Τουρκίας και Κρήτης, όπως τα στενά του Βοσπόρου.

Εδώ, δεν αναφέρονται οι δύο μεγάλες μας αδελφές η Ρόδος και η Κρήτη, διότι όχι μόνον είναι οικονομικά, πληθυσμιακά, στρατιωτικά, κ.τ.λ. αλλά στα πάντα αυτάρκεις και μπορούν να αμύνονται και να τροφοδοτούν και τα υπόλοιπα αναιμικά νησιά μας, που χωρίς τις παραγωγές-συνεισφορές τους, θα μας  θέριζε σε λίγες εβδομάδες μέγας “λιμός”..

Άρα, επιβάλλεται, για λόγους εθνικής επιβίωσης και μεγίστων συμφερόντων, να αντιπαραβάλουμε τις αμυντικές δυνάμεις ένθεν και τις επιθετικές κακείθεν για να εξάγουμε μερικά αναγκαία εθνικά και τοπικά συμπεράσματα, που μπορούν να βοηθήσουν.

Ας ξεκινήσουμε στο σημερινό μόνον από τους αναθεωρητές-παρίες δίπλα μας, που δυστυχώς κανένας δεν γνωρίζει μέχρι που μπορούν να φθάσουν οι αρπακτικές προθέσεις τους:

  1. Καμία δημοκρατική ευαισθησία, όμως, από μέρους της Δύσης για τις τόσες πολιτικές διώξεις που υφίστανται οι Τούρκοι πολίτες, ενώ με πρωτοβουλία ελληνικών οργανώσεων και κομμάτων θα έπρεπε ήδη η Τουρκία να παίρνει την άγουσα προς τα Δικαστήρια της Χάγης.
  2. “Φωνή βοώντος εν τη ερήμω” και από όλες τις οικολογικές, πολιτισμικές, επιχειρηματικές, κ.τ.λ. οργανώσεις της οικουμένης για το πυρηνικό εργοστάσιο στην σεισμογενή περιοχή της Ν.Α. Τουρκίας, του Ακουγιού.. τα δύο τελευταία μεγάλα πυρηνικά ατυχήματα στην Ιαπωνία και στον Κόλπο του Μεξικού είχαν μπροστά τους  ανοικτούς μεγάλους ωκεανούς
    “να ξεπλύνουν” τα πυρηνικά απόβλητα, τον Ειρηνικό και τον Ατλαντικό Ωκεανό.. ενώ η Μεσόγειος είναι μία κλειστή θάλασσα, που ένα τέτοιο πυρηνικό ατύχημα θα “νεκρώσει” και την θαλάσσια-παράλια ζωή και την πανάρχαια πολιτισμική και την σύγχρονη ασύγκριτη τουριστική της ακμή και που θα πάρει “αιώνες” για να “καθαρίσει”.. θα καταστεί το μέγιστο ανθρωπιστικό έγκλημα, αν επωμιστεί μία άπειρη Τουρκία χωρίς προηγμένες τεχνολογικές γνώσεις, την διαχείρηση, που Ιαπωνία και Η.Π.Αμερικής, πρωτοπόρες στην κατασκευή και συντήρηση των πυρηνικών εργοστασίων έπαθαν ζημιές εκατοντάδων δισεκατομυρίων.. η δε Γερμανία μετά από αυτές τις καταστροφικές συνέπειες αποφάσισε να κλείσει όλα τα δικά της πυρηνικά εργοστάσια(!).
  3. Η Τουρκία ανεμπόδιστη κάνει ταυτόχρονες επιδρομές και κατοχές σε ολόκληρη την ανατολική, την νότια και την δυτική της περίμετρο στην Συρία, στο Κουρδιστάν, γεωτρύπανα μέσα στην κυπριακή και εκστομίζει απειλές και για μέσα στην ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟ.Ζ.) των νησιών μας και του μισού Αιγαίου, χωρίς να ενεργοποιούνται  εναντίον της τουλάχιστον οι μίνιμουμ κυρώσεις οικονομικές, τουριστικές ντιρεκτίβες, εμπορικές, κ.τ.λ..
    Από την Ε.Ε.. η ελληνική διπλωματία φαίνεται φοβισμένη και να μην είναι στα καλύτερά της.. Η Τουρκία μόνον έμπρακτες κυρώσεις καταλαβαίνει, θα σταματούσε πάραυτα να καταπατεί διεθνείς συνθήκες, ξένα χωράφια και να αλωνίζει σαν αδέσποτος ταραξίας.. καθόσον ένοπλα, στρατιωτικά ούτε καν κουβέντα να γίνεται, εκείνες οι Συμμαχίες του ΝΑΤΟ,  της Ε.Ε., της FRONTEX, αποδεικνύονται άβουλες και ότι υπάρχουν για την εξυπηρέτηση μόνον των μεγάλων, οι μικροί ας αλληλοφαγώνονται μέχρι τελευταίας ρανίδας.
  4. Τα κροκοδείλια δάκρυα της Τουρκίας για τους πρόσφυγες την ώρα που η ίδια δημιουργεί τελευταία με τους πολέμους της στα ανατολικά της σύνορα και μετά τους χρησιμοποιεί σαν τείχος και σαν ζωντανό, ανθρωπογενές φόβητρο, αμολώντας τους κατά το δοκούν, προς τις χώρες της Ευρώπης για να “βυζάνει”, άρα μέγα μέρος πρέπει να τους λούζεται η ίδια.. ενόσω, αποκλειστικοί πρόσφυγες και με τον νόμο είναι μόνον οι σύριοι, που προέρχονται από εμφύλιο πόλεμο.. όλοι οι υπόλοιποι είναι απλοί μετανάστες, που παράνομα τους δέχεται τόσον η Τουρκία για να τους προωθεί στην Ευρώπη με το αζημίωτο, άλλο τόσο η Ελλάδα, που όχι μόνο δεν έπρεπε να τους αφήνει να διαβαίνουν τα σύνορά μας αλλά να τους επιστρέφει πάραυτα πίσω στην Τουρκία και στις διάφορες χώρες προέλευσής τους.
    Ειδικά τώρα, που αφήνει ανεξέλεγκτα καραβάνια να αποβιβάζονται στα νησιά μας, πως γίνεται να περνούν τόσο εύκολα εκατομμύρια(!) μετανάστες, μέσα από τα στρατοκρατούμενα ανατολικά της σύνορα της Συρίας, κ.τ.λ.; να αφίεται μπροστά στα μάτια τους να πληρώνουν αδρά για να επιβιβάζονται στα φουσκωτά πλοιάρια των παράνομων λαθρεμπόρων τους.. και να συνδιαλέγεται στο ντούκου και να κάνει πλούσιους τους τζιχαντιστές για να προμηθεύεται φθηνά πετρέλαια, χωρίς να την καταγγέλει κανένας για όλα αυτά τα ποινικά αδικήματα, υποκρισίες!!.. ασφαλώς ο μεγαλοσχήμονας Ερντογάν ξέρει να παίζει καλά τα χαρτιά του, το θύμα, τον καταπιεσμένο, να φωνάζει ο κλέφτης να φοβούνται οι νοικοκύρηδες.
    Η μισή Ευρώπη έχει κλείσει τα σύνορά της και δεν δέχεται ούτε ένα μετανάστη, η άλλη μισή δέχεται με το σταγονόμετρο και με ντιρεκτίβα οι πρώτες χώρες υποδοχής, όπως η Ελλάδα, υποχρεούνται να τους εγκαταστήσουν..
    Από την μία η κάθε μία χώρα της Ε.Ε. μπορεί(!!) και αποφασίζει μόνη της, ότι την συμφέρει για το μεταναστευτικό, (εκτός από την Ελλάδα), και από την άλλη τα 9 εκατ., που εκβιάζει, ότι θα μας αμολήσει “ο εκτός ορίων”, είμαστε διατεθειμένοι να τους φορτωθούμε, έτσι ελαφρά τη καρδία, αλλάζοντας άρδην το δημογραφικό της χώρας μας και με την οικονομία μας σε Κρίση να μην μπορεί καν να ικανοποιήσει τις στοιχειώδεις ανάγκες των Ελλήνων;
  5. Η Τουρκία χρησιμοποιεί “θεούς και δαίμονες”, τα βάζει με όλους, δαπανά 42 δισεκ. για τα πιο υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα, κι άλλα για γεωτρύπανα, κ.τ.λ. και κοροϊδεύουμε εαυτούς και αλλήλους, ότι τάχατες τα κάνει την μία για εσωτερική ή την άλλη για εκλογική κατανάλωση.. και δεν μπορούμε να το “χωνέψουμε”, ότι πρόκειται για διαχρονική τουρκική στρατηγική για την επανάκτηση της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, το Κουρδικό και την συνεκμετάλευση “στα νέα ενεργειακά χρυσορυχεία..” και ειδικά όταν βλέπουν με τους αιώνιους εθνικούς μας διχασμούς να μας βρίσκουν αδύναμους και με την συνεχιζόμενη υποχωρητικότητα απ’ όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις στην Κύπρο, στα Ίμια, στο Αιγαίο, στην μη εξαγγελία των νόμιμων ΑΟΖ μας..

Ο κακός γείτονας Ερντογάν προσπαθεί με την “παντοδυναμία του” στα πάντα και με τις αγορές από Ανατολή και Δύση και με τις ίδιες τουρκικές κατασκευές των πιο σύγχρονων  οπλικών συστημάτων, τα ασκέρια των στρατιωτικών του ορδών, να ηγεμονεύει στο μέγα πλήθος των μουσουλμάνων, την γεωστρατηγική της θέση, κ.τ.λ. παριστάνει και καταφέρνει να το εμπεδώσει με όλα τα μέσα, ότι είναι “ο κυρίαρχος νοικοκύρης” σε όλα τα διπλανά του ξένα χωράφια, μόνον όμως δυστυχώς “εκεί που βρίσκει και τα κάνει”.. και επί πλέον να λύνει όλα του  τα προβλήματα πανταχόθεν. Οι υπήκοοι τον σουλτάνο τον έχουν κάνει “θεό”, έτσι που παίζει όλους ανατολίτικα παζάρια και τους δύο ηγέτες των υπερδυνάμεων τον Πούτιν (που καραδοκεί και το ελληνικό Πατριαρχείο) και τον Τραμπ και τις κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε..

Οι τουρκικές απειλές και τα παζάρια, αφ’ υψηλού με αυτοκρατορικές-σουλτανικές διαθέσεις, δεν είχαν ούτε θα έχουν εφεξής τελειωμό.

Άρα, αναγκαστικά κλείνουμε με τους ανατολίτικους “διασυρμούς”  για να περιορισθούμε στο επόμενο στα ελάχιστα, που και εμείς από τη δική μας τη μεριά, θα  μπορούσαμε να αντιτάξουμε ΑΜΕΣΑ, στη συνέχεια με τα προαναφερθέντα “αντίποινα” του αέρα, που ήδη θα έπρεπε να μετουσιωθούν σε πράξη, για να βάλει επιτέλους την ουρά στα σκέλια του, αλά Ανδρέα Παπανδρέου με την γενναία εντολή “βυθίσατε Χώρα”.. μπροστά στον τουρκικό Αρμαγεδώνα, που ολοένα οπλίζεται σαν “ακτύπητος αστακός” και στο εγγύς μέλλον θα αισθάνεται ανίκητος.

Εκτός εάν “ξυπνήσουμε τους υπνοβατούντες από τα εφήμερα συμφέροντά τους συμμάχους..” αλλά που τελικά θα πρέπει να τους πείσουμε τάχιστα, ότι έτσι, που κάκιστα τον δημιουργούν παντοδύναμο-ανίκητο θα τον βρίσκουν αέναα απέναντί τους-μας, όλο και πιο απαιτητικό.

BLOG=mihailrigas.blogspot.com…. EMAIL=mihailrigas@gmail.com