Σήμερα η Ρόδος, η Κάρπαθος, ο Σύλλογος αποχαιρετά με βαθιά οδύνη τον Γιάγκο Καπετανάκη.

Κάθε λέξη είναι φτωχή για τον άνθρωπο που αποτελούσε στολίδι, κόσμημα και των δύο νησιών.

Τον συμπατριώτη μας επιστήμονα, που άσκησε το λειτούργημα του ιατρού με πλήρη συνέπεια, ανθρωπιά, ταπεινοφροσύνη, ιατρικές γνώσεις πρωτοπόρες και κορυφαίες της ειδικότητάς του. Ο γιατρός από το Λονδίνο, ο γιος του καθηγητή ανέτειλε με την λάμψη του ήλιου και μεσουράνησε στην Ροδιακή κοινωνία σε όλα τα επίπεδα.

Έγινε ο δικός μας γιατρός, τον οποίο οι ασθενείς περίμεναν ακόμα και μέχρι τα μεσάνυχτα, για να νιώσουν ασφάλεια και δύναμη, στα σίγουρα λόγια του.

ΓΙΑΓΚΟΣ ΣΤ. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΙΑΤΡΟΣ – ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

Πάντα και παντού παρών. Στην αρρώστια να δίνει λύση, στον πόνο κουράγιο, στις χαρές, κύρος με την παρουσία του, στις εκδηλώσεις χρώμα, με τον ανοιχτό και καλόκαρδο χαρακτήρα του.

Πλούσιοι, φτωχοί, Καρπάθιοι, Ροδίτες όλοι ίσοι ασθενείς, φίλοι του λαμπρού επιστήμονα, που τήρησε τον όρκο του Ιπποκράτους στο ακέραιο, στο έπαρκο.

Ως καλός Καρπάθιος άφησε τη σφραγίδα του στον Παγκαρπαθιακό Σύλλογο.

Άξιος πρόεδρος επί σειρά ετών, με την ομάδα του, όντας στο τιμόνι, κατάφερε, να οδηγήσει τον σύλλογο σε στιγμές δόξας. Απόκριες, χοροεσπερίδες, εκδρομές και πόσες άλλες εκδηλώσεις ωραίων εποχών δεν ταυτίζονται με το πρόσωπό του, και με το πρόσωπο της συζύγου του Άννας.

Η γενναιοδωρία του τεράστια!

Η αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Κάρπαθο και το χωριό του το Απέρι, υπήρξαν οι παράγοντες, που τον έκαναν, να βλέπει τον σύλλογο, δεύτερο σπίτι του, το συμβούλιο, παιδιά του και τους Καρπάθιους της Ρόδου, μια οικογένεια.

Όλοι να έχουν θέση στη μεγάλη καρδιά του.

Μια καρδιά, που η μοίρα σαν να ζήλεψε να πληγώσει με τον χειρότερο τρόπο στερώντας του το γιο του, το Βασίλη, μαζί με όλα τα όνειρα και τις ελπίδες, που έτρεφε στο πρόσωπό του.

Με βουβό πόνο συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του, σαν να ήταν η καλύτερη θεραπεία στην πονεμένη του καρδιά.

Ένας άρχοντας από καλή οικογένεια, από τζάκι, ο γιατρός από το Απέρι, το μητροπολιτικό χωριό του νησιού μας.

Όλοι μας στο συμβούλιο δεν θα ξεχάσουμε την τελευταία φορά που του είπαμε τα κάλαντα. Η χαρά του απερίγραπτη, τα λόγια λίγα μα τα βρεγμένα μάτια του έλεγαν πολλά.

Αγαπημένε μας γιατρέ,
Σήμερα τα δικά μας μάτια τρέχουν καθώς σας αποχαιρετάμε για το μεγάλο ταξίδι.
Αναπαυθείτε εν ειρήνη και η μνήμη σας ας είναι αιώνια!

Για το Δ.Σ
Η Πρόεδρος
Φανή Αναστασιάδη-Σισαμή


ΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ ΙΑΤΡΟ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤ. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ

Το Δ.Σ του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου στο άκουσμα του θανάτου του επιφανούς συμπατριώτη μας ιατρού, τέως Προέδρου του Συλλόγου μας

ΙΩΑΝΝΗ ΣΤ. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ

συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε

  1. Να παραβρεθεί το Συμβούλιο σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία.
  2. Να καταθέσει στεφάνι και να εκφωνήσει επικήδειο λόγο.
  3. Να εκφράσει συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, για το θάνατο του καλού συζύγου, πατέρα, αδελφού, οικογενειάρχη, επιστήμονα, ο οποίος κοσμούσε Απέρι, Ρόδο, Κάρπαθο.
  4. Να δημοσιεύσει το παρόν στον τύπο.

Για το Δ.Σ
Η Πρόεδρος
Φανή Αναστασιάδη-Σισαμή