Η άμεση ενεργοποίηση των δορυφόρων λογαριασμών είναι επιτακτική για την αποτελεσματικότερη επεξεργασία των πέραν πάσης αμφισβήτησης στατιστικών δεδομένων, την παραγωγή αξιόπιστων στοιχείων για τον ελληνικό τουρισμό, αλλά και την αποτύπωση της ακριβούς  συνεισφοράς κάθε περιοχής στο συνολικό ΑΕΠ της χώρας

Την άμεση ενεργοποίηση των δορυφόρων λογαριασμών για τον τουρισμό, ζήτησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, κατά την διάρκεια συνεργασίας που είχε στον γραφείο του, με τον Υπουργό, Χάρη Θεοχάρη και τον Υφυπουργό και βουλευτή Δωδεκανήσου, Μάνο Κόνσολα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ

Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια που για τέσσερα συνεχή χρόνια καταγράφει ένα σερί ρεκόρ σε έσοδα από τον τουρισμό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ, καθώς και σε διανυκτερεύσεις, την Περιφέρεια όπου το 97% του ΑΕΠ της προέρχεται από τον τουρισμό, ο κ. Χατζημάρκος ζήτησε να υλοποιηθεί πλέον ένα πάγιο αίτημα του τουριστικού κλάδου, που θα έχει ως αποτέλεσμα την αποτελεσματικότερη επεξεργασία των πέραν πάσης αμφισβήτησης στατιστικών δεδομένων, την παραγωγή αξιόπιστων στοιχείων για τον ελληνικό τουρισμό, αλλά και που θα αποτυπώνουν την ακριβή συνεισφορά κάθε περιοχής στο συνολικό ΑΕΠ της χώρας.

Ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας βρέθηκαν σήμερα στη Ρόδο, στο πλαίσιο ενημέρωσης των περιφερειών για την σύσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού και την γενικότερη εξέλιξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Στη συνάντηση που έγινε σήμερα το πρωί στο γραφείο του Περιφερειάρχη έλαβαν μέρος οι βουλευτές Δωδεκανήσου της ΝΔ. Βασιλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, ο χωρικός αντιπεριφερειαρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου, ο εντεταλμένος Τουρισμού, Κώστας Χρυσοχοΐδης, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος, Χαρούλα Γιασιράνη, ο δημοτικός σύμβουλος Τηλέμαχος Καμπούρης, ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Νίκος Μπόνης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Παύλος Μπακιρης και μέλη της Νομαρχιακης της ΝΔ.

Ο κ. Χατζημάρκος ενημέρωσε τον Υπουργό Τουρισμού για την πολιτική που ακολούθησε η Περιφερειακή Αρχή καθ’ όλη την διάρκεια της πρώτης πενταετούς θητείας της, καθώς και για το νέο τριετές στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης του τουρισμού στο Νότιο Αιγαίο, τα επόμενα χρόνια.

Από την πλευρά τους, οι κκ Θεοχάρης και Κόνσολας παρουσίασαν τους στόχους που έχει θέσει το Υπουργείο Τουρισμού και τους άξονες γύρω από τους οποίους δομείται το υπό κατάρτιση εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό.