H αποστολή εξετελέσθη!!! Οι «ΜΙΚΡΟΙ ΠΙΚΑΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΟ» πλέον απολαμβάνουν για τα καλά τις καλοκαιρινές διακοπές και τις βουτιές τους. Με τα πινέλα, τα σμιλεμένα βότσαλα από το γυαλό του νησιού και τα χρώματα θα ασχοληθούν πάλι του χρόνου καλά να είμαστε.

Λίγο πριν την εκπνοή της καλοκαιρινής διαμονής μου στην ΚΑΣΟ καθήσαμε στο Blue Mare δύο μαμάδες (Φωτεινή Κωνσταντάκη και Ρόζμαρι Στρεβινιώτη) και εγώ, όπου ανοίξαμε ενώπιον των παρευρισκομένων το πολύχρωμο χάρτινο κουτί για να κάνουμε…ταμείο. Να δούμε ή μαλλον να μετρήσουμε τι εισπράξεις  έκαναν οι μικροί μας σούπερ φίλοι μας με τις ζωγραφιές και τις ωραίες δημιουργίες τους. 

Το συνολικό ποσό έφτασε φέτος τα 1.453 ευρώ που ήδη έχουν σταλή στην «Κιβωτό του Κόσμου». Με την Ρόζμαρι Στρεβενιώτη (φωτό) την οποία και ευχαριστούμε, πήγα στο υποκατάστημα της Alpha για την κατάθεση του ποσού.

Ήταν ένα μοναδικό ταξίδι με τα παιδάκια και τις απίθανες δημιουργίες τους.  Ήταν ένα πολύχρωμο ταξίδι με φαντασία, γέλια, χρώματα, μεράκι, πλάκες και φωνούλες!

Μια εμπειρία που δεν περιγράφεται με λόγια και σίγουρα θα επαναληφθεί! 

Ο κύβος ερρίφθει και ήδη άρχισαν σκέψεις και συζητήσεις για του χρόνου. Μετά την δεύτερη πετυχημένη χρονιά μας  περιμένουμε την τρίτη, όπου ο σκοπός πρώτα ο θεός θα είναι για κάτι ωραίο και καλό για την Κάσο.

Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να μα ευχαριστήσω τις μαμάδες των παιδιών για τις λιχουδιές στο μπουφέ του μπαζάρ και που μας έφεραν τόσααααα παιδιά. Ευχαιστούμε  την επιτροπή της Αγίας Μαρίνας και τη γειτονιά που την αναστατώσαμε λιγάκι με τις φωνές μας. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που αγκαλιάσατε και στηρίξατε την προσπάθεια μας!  

«Φωτεινή Κωσταντάκη εάν δεν ήσουν εσύ δεν ξέρω τι θα έκανα μόνος μου. Σε ευχαριστώ πολύ». Νικήτα Καμπούρη και Blue Mare ευχαριστούμε για τα εμφιαλωμένα νερά που πρόσφερες κάθε πρωί στα παιδιά για να ζωγραφίζουν μέσα στη ζέστη. Ευχαριστούμε το βιβλιοπωλείο Κάσου για τη βοήθεια του. Τη Νικολέττα Σοφίλα που μας έδωσε το ηχοσύστημα για το πάρτι μας.

Ενα μεγάλο μεγάλο ευχαριστώ στα καταστήματα PUBLIC, που μας προμήθευσαν για πρώτη φορά φέτος και ελπίζουμε και κάθε χρόνο τα χρώματα, τα πινέλα και τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος ευχαριστούμε και την εταιρεία επικοινωνίας V+O.

Μα πάνω από όλους θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά «Μικροί Πικασο από την Κάσο» που και φέτος κατέπληξαν και ενθουσιάσαν τον κόσμο με τα έργα τους, δείχνοντας μας ότι μπορούμε να κάνουμε όμορφα πράγματα εάν το θέλουμε σε αυτόυς τους δύσκολους καιρούς. Δεν χρειάζονται πολλά. Ορεξη, φαντασία, καλή διάθεση και ομαδικότητα.

Οι λειλειπούτιοι φίλοι μας, επίσης κατάφεραν να γνωριστούν μεταξύ τους, να δεθούν και να αρχίσουν να χτίζουν μια φιλία χρόνων. Μακάρι. Ισως μετά από 20-25 χρόνια να λένε μεταξύ τους… «Θυμάσαι εκείνα τα καλοκαίρια που χρωματίζαμε τα βότσαλα από την Κάσο μας; Τι ωραία που ήτανε!»

Με αυτά και με αυτά θα σας αφήσουμε και θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για το επόμενο καλοκαίρι., όπου «Οι Μικροί Πικασο από την Κάσο» θα είναι έτοιμοι για νέες δημιουργίες. Θα σας κρατήσουμε ενήμερους για τις νέες εξελείξεις. 

Γι αυτό μείνετε συντονισμένοι…

Σας ευχαριστούμε!