Πειραιάς, 11 Μαΐου 2019

Πρός:

  1. Αντιπρόεδρο Attica Group κ. Μιχάλη Σακέλλη
    sakellis@attica-group.com
  2. Διευθυντή Εμπορικού Τμήματος Attica Group κ. Διονύσιο Θεοδωράτο theodoratos@attica-group.com

ΚΟΙΝ:
Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό

ΘΕΜΑ: Έκτακτη δρομολόγηση του πλοίου Blue Star Patmos κατά την ημέρα των εκλογών της 26ης Μαΐου 2019

Με το έγγραφο αυτό θα θέλαμε να σας ζητήσουμε την έκτακτη δρομολόγηση του πλοίου Blue Star Patmos κατά την ημέρα των εκλογών (ευρωβουλευτικές, περιφερειακές, δημοτικές, τοπικές) στη γραμμή Ρόδος-Κάρπαθος-Κάσος-Κάρπαθος-Ρόδος.

Τη συγκεκριμένη ημερομηνία δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση της Ρόδου με Κάρπαθο και Κάσο και επιπλέον το προγραμματισμένο δρομολόγιο του «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» τροποποιήθηκε έτσι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι Κασιώτες που ζουν στη Ρόδο και την Κάρπαθο, καθώς επίσης να μην εξυπηρετείται η αυθημερόν επιστροφή των εκλογέων στην Ρόδο.

Ο Σύλλογος των Απανταχού Καρπαθίων ιδρύθηκε το 1895.

Επιπλέον με το εν λόγω δρομολόγιο μπορούν να εξυπηρετηθούν και οι δημότες των δύο αυτών νησιών που διαμένουν στο λεκανοπέδιο.

Πρέπει να σημειώσουμε ακόμα ότι το εν λόγω πλοίο παραμένει ανενεργό στο λιμάνι της Ρόδου από την Κυριακή στις 11:15 π.μ μέχρι τη Δευτέρα στις 8:00 π.μ. που εκτελεί το προγραμματισμένο δρομολόγιο προς Καστελλόριζο.

Έχουμε έρθει ήδη σε επικοινωνία με όλους τους υποψηφίους δημάρχους Καρπάθου και Κάσου, τους υποψήφιους Περιφερειάρχες Ν. Αιγαίου, με τις Τοπικές Οργανώσεις των μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων και με τα παροικιακά σωματεία των δυο νησιών που έχουν έδρα στην Αττική και τη Ρόδο οι οποίοι συμφωνούν με την παραπάνω πρότασή μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, τέλος, ότι στη Ρόδο διαμένουν αρκετοί δημότες της Καρπάθου και της Κάσου που θα διευκολυνθούν τα μέγιστα με τη δρομολόγηση του πλοίου προς τα νησιά τους.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη θετική ανταπόκριση στο αίτημα αυτό.