Γεννήθηκα το 1960 με καταγωγή από την Βωλάδα και το Σπόα, Καρπάθου. Αποφοίτησα από το Λύκειο Απερίου το 1978 και μετανάστευσα στις ΗΠΑ το 1984 όπου εργάστηκα αρχικά ως διοικητική υπάλληλος και στη συνέχεια ως διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλη κατασκευαστική επιχείρηση.

Παράλληλα, υπηρέτησα την Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά για συνολικά 27 χρόνια από τις θέσεις του Γενικού Γραμματέα, Αντιπροέδρου και τέλος ως Προέδρου.

ΜΑΤΙΝΑ ΑΝΟΥΣΗ-ΚΟΥΤΣΟΥ

Το καλοκαίρι του 2018 και μετά από την συνταξιοδότηση του συζύγου μου, επαναπατριστήκαμε στην Κάρπαθο.

Η συμμετοχή μου στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεν έχει να κάνει με κομματικές και ιδεολογικές θέσεις, ούτε με προσωπικές φιλοδοξίες. Έχω σκοπό να υπηρετήσω τα συμφέροντα των δημοτών με καθαρό και νηφάλιο λόγο, εντιμότητα και αξιοπρέπεια. Έχοντας επίγνωση της σπουδαιότητας της επιλογής μου, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα να συμπορευθώ με την “Ανεξάρτητη Προοδευτική Ένωση Καρπαθίων” υπό τον ιατρό Μανώλη Καπετανάκη.

Πιστεύω και προσδοκώ ότι με δήμαρχο τον κ. Καπετανάκη, η Κάρπαθος θα καταφέρει επιτέλους να λύσει αρκετά από τα χρόνια προβλήματα της και θα προοδεύσει αξιοποιώντας τα πολλά πλεονεκτήματα της.

ΜΑΤΙΝΑ ΑΝΟΥΣΗ-ΚΟΥΤΣΟΥ