Ξένοι και περαστικοί είμαστε στη Γη. Γι’ αυτό στο σύντομο πέρασμα μας απ’ αυτό τον κόσμο, το μόνο που πραγματικά μένει είναι κάποιο χνάρι που αφήσαμε απ’ ό,τι καλό και χρήσιμο μπορέσαμε να προσφέρουμε. Για αυτή του την προσφορά, που έγινε μεγαλόκαρδα και με μόνο κίνητρο την αγάπη του για την Ελλάδα, ιδιαίτερα για την Κάρπαθο και γενικά για τον συνάνθρωπο του, θυμόμαστε και μνημονεύομε τον Γιάννη Σακελλάρη.

Έτσι, χαμογελαστό, γεμάτο καλοσύνη θα σε θυμόμαστε αείμνηστε Γιάννη.
Συγγενείς και φίλοι ήρθαν να προσευχηθούν στον τάφο του.
Συγγενείς και φίλοι ήρθαν να προσευχηθούν στον τάφο του αειμνήστου Γιάννη Σακελλάρη.
Μόνη η αγάπη που αισθάνονται η σύζυγος Ζωή και οι κόρες της Ευδοξία, Βασιλεία και Ειρήνη για τον αείμνηστο Γιάννη, μπορούν να γλυκάνουν το πόνο τους.

Έτσι, την Δευτέρα στις 8 Απριλίου, τρεις μήνες από τότε που ο αείμνηστος εγκατέλειψε τα εγκόσμια, η οικογένεια του τέλεσε τρισάγιο στο Hillside Cemetery στο Lyndhurst NJ, όπου αναπαύετε η σωρός του, ιερουργούντος του πατρός Χρήστου Ελ Πάππας, ιερατικός προϊστάμενος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Fear View NJ. Εκτός από την οικογένεια του, αρκετοί άλλοι συγγενείς, φίλοι και γνωστοί παρευρέθηκαν, για προσευχηθούν και να ευχηθούν όπως ο Θεός αναπαύσει την ψυχή του μεταξύ των δικαίων.

Στο Hillside Cemetery αναπαύεται η σορός του Γιάννη Σακελλάρη. Λουλούδια στολίζουν τον τάφο του μέχρι να κατασκευαστεί το μνήμα του.
Ακολούθησε μακαρία στο εστιατόριο της κόρης του Βασιλείας και Δημήτρη 
Λογοθέτη, The Candlewyck Diner, East Rutherford New Jersey.

Ακολούθησε μακαρία στο The Candlewyck Diner, East Rutherford New
Jersey, Vasilia & Dimitris Logothetis
, όπου δόθηκε η ευκαιρία στους
παρευρεθέντες να εκφράσουν την αγάπη τους προς στον αείμνηστο και την 
συμπαράσταση τους προς την οικογένεια του.

Μανώλης Κασσώτης