Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Την Κυριακή αυτή Η ΚΑΣΟΣ μας έζησε μια σπουδαία – χρυσή θα την χαρακτήριζα ημέρα. (Ίσως ο χαρακτηρισμός ιστορική ημέρα να είναι υπερβολή, αλλά ο χρόνος θα το δείξει).

Για δύο λόγους είναι σπουδαία αυτή η Κυριακή.
Πρώτον, γιατί μία άλλη εταιρεία με το καράβι της ανακοινωσε ότι θα φτάνει στο λιμάνι του νησιού μας για να εξυπηρετήσει με τον δικό της τρόπο τις συγκοινωνιακές ανάγκες μας. Ας ευχηθούμε πως όλα θα έχουν μια καλή εξέλειξη σε βάθος χρόνου.

Το δεύτερο γεγονός για το οποίο θα αναφερθώ περισσότερο είναι ότι σήμερα παρακολουθήσαμε μια ελπιδοφόρα για τον τόπο μας συνάντηση των υποψηφίων για τη δημοτική Αρχή του τόπου μας.

Θα ξεκινήσω με ένα ΜΠΡΑΒΟ! Μπήκε με αυτόν τον τρόπο ένα ληθαράκι σε αυτό που όλοι θέλουμε ή τουλάχιστον οι περισσότεροι. Στην ΟΜΟΝΟΙΑ και στην ΕΝΟΤΗΤΑ. Χωρίς αυτήν δεν νομίζω ότι η κοινωνία μας και η ΚΑΣΟΣ μας μπορεί να λειτουργήσει, να προοδεύσει και να υπάρχει στο αύριο.

Πιστεύω ότι μόνο με αυτόν το τρόπο θα σώσουμε το νησί και θα λύσουμε πολλά από τα προβλήματα που μας απασχολούν. Αυτή η συνεύρεση όλων των συνυποψηφίων στο ίδιο τραπέζι, δείχνει πως εάν θέλουμε μπορούμε να μονιάσουμε! Γι’ αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους και φυσικά στο Ενωτικό Κίνημα που το σκέφτηκε και το υλοποίησε.

Η ΙΣΧΥΣ λοιπόν ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ, για ένα καλύτερο αύριο! Για να συνεχίζει να υπάρχει ελπίδα και ζωή στον τόπο μας (και ας είμαστε αρκετοί μακριά του, παρά τη θέληση μας). ΟΜΟΝΟΙΑ και ΕΝΟΤΗΤΑ και ας μην γυρίσουμε πάλι πίσω στα λάθη και τα μελανά γεγονότα του παρελθόντος.

ΜΠΡΑΒΟ και μόνο ΜΠΡΑΒΟ!!! Είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα η σημερινή συνάντηση και μακάρι να έχει συνέχεια! (Θέλω να πιστεύω ότι θα έχει). Η αρχή έγινε και όπως λέει ο σοφός λαός «η αρχή είναι το ήμιση του παντός), γι’ αυτό λοιπόν μετά το δύσκολο αυτό βήμα είναι στο χέρι τους, αλλά και σε εμάς τους απ’ έξω να συνεχιστεί αυτή η καλή συνύπαξη για το καλό όλων μας. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, παρά να κερδίσουμε και να ζήσουμε καλύτερες ημέρες. Θα πω λοιπόν στους καλούς μας φίλους υποψήφιους που κάθισαν στο ίδιο τραπέζι να συνεχίσουν την αξιέπαινη αυτή προσπάθεια.

Ολες οι γνώμες και οι απόψεις έχουν ενδιαφέρον. Ακόμα και οι διαφωνίες (είναι φυσικό) μπορούν να βρούν την χρυσή τομή με καλή θέληση και προσπάθεια. Θα ήθελα να σταθώ στην ενδιαφέρουσα πρόταση – τοποθέτηση του Γιάννη Νικολάου (γειά χαρά Γιάννη μου, αξάερφε) για ένα ΠανΚασιακό Συνέδριο με Κασιώτες από όλους τους χώρους (επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, εφοπλιστές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί κλπ). Να γίνει αυτό το Συνέδριο και να βγει ότι καλύτερο για την ΚΑΣΟ μας που σίγουρα όλοι μας αγαπάμε και πονάμε.

Στη συζήτηση ετέθη το ερώτημα: «Είσαστε ευχαριστημένοι οι παρόντες για τη συνάντηση αυτή;». Εγώ θα πω ΝΑΙ και ΜΠΡΑΒΟ σας για το θάρρος σας και τη συναίσθηση ό,τι τα πράγματα για το νησί είναι πλέον σε οριακό σημείο. Εσείς έχετε τώρα την «μπάλα στα χέρια σας ή στα πόδια σας». Παίξτε μπάλα λοιπόν. Αποδείξετε με ωραίο, πολιτσιμένο, ήρεμο και προοδευτικό τρόπο ότι ΜΠΟΡΕΙΤΕ.

Κλείνοντας θέλω να πω ό,τι η αρχή έγινε. Ας μην αφήσουμε αυτό το σπουδαίο βήμα σαν το σημερινό να πάει χαμένο. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Ας την αξιοποιήσουμε.

Ο χρόνος θα το δείξει.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ