Σαράντα μέρες πέρασαν από τη μέρα που ο Γιάννης Σακελλάρης αποχαιρέτησε τον κόσμο απ’ αυτή τη ζωή και μνήμη του μένει ζωντανή, όχι μόνο από την οικογένεια του και τους στενούς συγγενείς του, αλλά και από όλη την Ομογένεια και ιδιαίτερα μεταξύ των συμπατριωτών μας. Μας άφησε για κληρονομιά το έργο του, που θα καθοδηγεί τις επόμενες γενεές, σε ότι είναι καλό και ωφέλιμο για την εκκλησία, για την πατρίδα μας, τους συλλόγους μας, την παροικία μας και την αγαπημένη μας Κάρπαθο.

Έτσι, γεμάτο καλοσύνη θα θυμούνται οι συμπατριώτες μας τον Γιάννη Σακελλάρη.

Εκατοντάδες, όχι μόνο Καρπάθιοι αλλά και άλλοι ομογενείς, προσήλθαν την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Clifton NJ, για να παρακολουθήσουν την Θεία και το 40-πενθήμερο μνημόσυνο, τιμώντας την μνήμη του. Το αρχιερατικό μνημόσυνο τέλεσε ο συμπατριώτης (Καλυμνιακής καταγωγής) Μητροπολίτης New Jersey Ευάγγελος Κουρούνης, ο οποίος ήρθε το προηγούμενο βράδυ από την Κωνσταντινούπολη, ειδικά για να τελέσει το μνημόσυνο. Την Θεία λειτουργία και το μνημόσυνο τίμησαν με την παρουσία τους οι Γενικοί πρόξενοι Ελλάδος Κωνσταντίνος Κούτρας και Κύπρου Αλέξης Φαίδωνος.

40ήμερο μνημόσυνο στην μνήμη του Γιάννη Σακελλάρη.

Επίσης παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Pangregorian Δημήτριος Λογοθέτης με άλλους αξιωματούχους και μέλη του ΔΣ. Μεταξύ των Καρπαθίων παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Παν-Καρπαθιακού Ιδρύματος οδοντίατρος Βασίλης Χαλκιάς, και ο πρόεδρος της Καρπαθιακής Ομοσπονδίας και του Συλλόγου Βωλαδιωτών «Άγιοι Ανάργυροι» Ανδρέας Διάκος. Ο αείμνηστος διετέλεσε πρόεδρος και των τριών αυτών συλλόγων. Επίσης παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του «Ποσειδώνα» Πηγαδιωτών Γιώργος Λογοθέτης και ο Μανώλης Κασσώτης πρόεδρος του Εθνικού Δωδεκανησιακού Συμβουλίου Αμερικής, του οποίου ο αείμνηστος υπήρξε αντιπρόεδρος για πολλά χρόνια.

40ήμερο μνημόσυνο στην μνήμη του Γιάννη Σακελλάρη.
40ήμερο μνημόσυνο στην μνήμη του Γιάννη Σακελλάρη.

Μετά την Θεία λειτουργία και το μνημόσυνο, το εκκλησίασμα μετέβη στο Hillside Cemetery στο Lyndhurst NJ, όπου αναπαύεται ο αείμνηστος. Εκεί ο Μητροπολίτης Ευάγγελος τέλεσε αρχιερατικό τρισάγιο και ακολούθησε η μακαρία στο “The Venetian cattery” στο Garfield NJ.

Μανώλης Κασσώτης