Με τις τιμές που του αξίζουν αποχαιρέτησε η Ομογένεια της Αμερική τον Γιάννη Σακελλάρη στον αιώνιο ταξίδι, με δημοσιεύσεις στις εφημερίδες και αφιερώσεις σε ραδιοφωνικά προγράμματα. Οι αμερικανικές εφημερίδες “The Record Herald of Philadelphia” και “Globe of New Jersey” δημοσίευσαν εκτεταμένα άρθρα για την ζωή και το έργο του Γιάννη Σακελλάρη.

Επίσης η ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης “Εθνικός Κήρυξ” δημοσίευσε εκτεταμένο άρθρο του γνωστού ομογενούς δημοσιογράφου Θεοδώρου Καλμούκου. Στην ίδια εφημερίδα δημοσιεύθηκε το πολύ συγκινητικό άρθρο του εγγονού του Εμμανουήλ Λογοθέτη. Επίσης οι ελληνικές εφημερίδες “ΡΟΔΙΑΚΗ” και  “ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗ” δημοσίευσαν άρθρο του Μανώλη Κασσώτη, στενού συνεργάτη του Γιάννη Σακελλάρη για μισό αιώνα. Εκτεταμένη αναφορά για το πέρασμα απ’ αυτή τη ζωή του Γιάννη Σακελλάρη έκανε το ομογενειακό ραδιοφωνικό πρόγραμμα “Cosmos-FM”.

Έτσι, γεμάτο καλοσύνη θα θυμούνται οι συμπατριώτες μας τον Γιάννη Σακελλάρη.

Με ολοσέλιδες αφιερώσεις στον “Εθνικό Κήρυκα” το Pan-Gregorian του New Jersey, και το Pan-Gregorian του Metro New York Long Island εξέφρασαν τη θλίψη τους και τόνισαν την προσφορά του Γιάννη Σακελλάρη στην δημιουργία και πρόοδο αυτών των εταιρειών στο επιχειρηματικό τομέα.

Στην ίδια εφημερίδα δημοσιεύθηκε ολοσέλιδη αφιέρωση του Παγκαρπαθιακού Ιδρύματος και της Καρπαθιακής Ομοσπονδίας μετά των μελών αυτών (“Ποσειδών”, “Ομόνοια”, “Άγιοι Ανάργυροι”, “Άγιος Παντελεήμων”, “Τίμιος Σταυρός”, “Υπαπαντή”, “5η Οκτωβρίου 1944”, “Άγιος Γεώργιος”, “Παναγία η Βρυσιανή”, “Ζωοδόχος Πηγή”, “Καρπαθιακή Ένωση Νέων”), του Συλλόγου Βωλαδιωτών  “Άγιοι Ανάργυροι” και του Εθνικού Δωδεκανησιακού Συμβουλίου Αμερικής.

Μια από τις αφιερώσεις στην μνήμη του Γιάννη Σακελλάρη.

Όλες αυτές οι οργανώσεις τις οποίες ο Γιάννης Σακελλάρης υπηρέτησε για πολλά χρόνια και μαζί με όλη την Ομογένεια, πενθούν αλλά και υμνούν το έργο του και την κληρονομιά που τους άφησε.

Την Τρίτη στις 15 Ιανουαρίου 2019, το σκήνωμα του εξετέθη στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Clifton NJ, όπου προσήλθαν αρκετές εκατοντάδες Καρπάθιοι και άλλοι ομογενείς για να προσκυνήσουν και να συλλυπηθούν την οικογένεια του.

The Funeral of Archon Ioannis Sakellaris today at St. George Greek Orthodox Church in Clifton, NJ Officiated by H.E.Metropolitan Evangelos.#PanGregorian#Archon#Karpathos#Sakellaris#Greek#Philanthropist#Restaranteur

Posted by Dimitrios S. Panagos on Wednesday, January 16, 2019

Counsel General of Cyprus Mr. Alexis Phedonos-Vadet

Η κηδεία έγινε την επομένη 16 Ιανουαρίου 2019 στην ίδια εκκλησία με την συμμετοχή, και πάλι, αρκετών εκατοντάδων συμπατριωτών μας, ιεραρχούντος του Μητροπολίτου New Jersey Ευάγγελου Κουρούνη, ο οποίος συντόμεψε το ταξίδι του και ήρθε από την Κωνσταντινούπολη, για να τελέσει την Εξόδιο Ακολουθία.

Ο ενταφιασμός του Γιάννη Σακελλάρη έγινε στο Hillside Cemetery στο Lyndhurst NJ, όπου αναπαύονται και άλλοι Καρπάθιοι, και ακολούθησε  μακαρία στο “The Venetian cattery” στο Garfield NJ.

Μανώλης Κασσώτης