Σοκ στην ομογένεια της Αμερικής στην είδηση του αιφνίδιου θανάτου του μεγάλου Έλληνα Γιάννη Σακελλάρη, βασικού στελέχους του Πανγκρεγκόριαν! Ο Γιάννης Σακελλάρης έφυγε ξαφνικά από την ζωή πριν λίγες ώρες, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου μόλις μία μέρα από την ονομαστική του εορτή. 

Ο αγαπητός σε όλο τον κόσμο κυρ-Γιάννης είχε την καταγωγή του από την Κάρπαθο την οποία λάτρευε και κατάφερε να εμφυσήσει την αγάπη αυτή στις 3 κόρες του αλλά και στα εγγόνια του. Προσέφερε πάρα πολλά στο όμορφο νησί του, στηρίζοντας πάντα τους συμπατριώτες του ενώ βοήθησε πολλούς Καρπάθιους που ήρθαν στην Αμερική για μία καλύτερη ζωή. Ο Γιάννης Σακελλάρης βοήθησε τα εθνικά μας θέματα ενώ όσοι τον γνώρισαν έχουν μόνο καλά λόγια να πουν γι’ αυτόν. Πάντα κοντά στην Εκκλησία, ανακηρύχτηκε Άρχων του Πατριαρχείου για το μεγάλο του έργο.  Στήριξε Αμερικανούς και Έλληνες πολιτικούς, με απώτερο σκοπό την στήριξη της ίδιας της πατρίδας μας. Ο ίδιος ήταν από τους υποστηρικτές του ραδιοφωνικού σταθμού Hellas FM.

Γιάννης Σακελλάρης

Στο άκουσμα της είδησης ο Πρόεδρος του Hellas FM, κ. Νίκος Φύλλας εξέφρασε την βαθιά οδύνη του και προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: “Σήμερα θρηνούμε τον χαμό ενός μεγάλου πατριώτη. Ενός φίλου και ενός φιλανθρώπου που πάντα έδινε από το μεγαλείο ψυχής που είχε. Δεν υπάρχουν εύκολα λόγια για να περιγράψουμε τον Γιάννη Σακελλάρη. Αγαπούσε την  Ελλάδα, αγαπούσε την ομογένεια. Πάντοτε χαμογελαστός σε κέρδιζε με τον χαρακτήρα του. Εύχομαι να έχει καλό Παράδεισο. Καλή δύναμη στους δικούς του ανθρώπους. Η ομογένεια είναι πολύ πιο φτωχή από σήμερα”!

Ο Δντής του Hellas FM Δημήτρης Φιλιππίδης, ο οποίος είχε προσωπική σχέση με τον Γιάννη Σακελλάρη δήλωσε: “Τον Γιάννη Σακελλάρη τον γνώρισα στο Νιου Τζέρσει όταν βραβεύτηκε από το Pangregorian Enterprises για το τεράστιο έργο του και την μεγάλη προσφορά του στον οργανισμό, στην πατρίδα και στην ομογένεια. Ένας άνθρωπος που ήταν γεμάτος καλοσύνη, γεμάτος αγάπη για τον συνάνθρωπο, ένας ΕΛΛΗΝΑΣ που προσέφερε πάντα! Κάναμε ένα αφιέρωμα στην ζωή του πριν δύο χρόνια και ήταν συγκλονιστικός με την απλότητα του. Καθήλωσε τον κόσμο με την αγάπη του για την πατρίδα του την Κάρπαθο. Για την πανέμορφη Βωλάδα. Για την Ελλάδα! Για την ομογένεια! Κατάφερε να δημιουργήσει μία υπέροχη οικογένεια, με ήθος και αξιοπρέπεια. Τα λόγια είναι περιττά, μιλάνε οι πράξεις του και η στάση ζωής που αποτελεί τρανό παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας! Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει τον κυρ Γιάννη!”

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την τελευταία ραδιοφωνική-τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον Hellas FM στον δημοσιογράφο Δημήτρη Φιλιππίδη στα Πρόσωπα της Νέας Υόρκης.

Πηγή: Hellas FM