“Ευχαριστώ την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής “Ε.ΕΛ.Ι.Α” και ιδιαίτερα τους προέδρους της Οργανωτικής Επιτροπής κ.κ. Δημήτρη Γουλέ, Ι. Δατσέρης  και Γ. Πατούλης, για την τιμητική πρόσκληση που μου έκανε να είμαι πρόεδρος και ομιλητής της στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Βραχείες Διαλέξεις Γενικού Ενδιαφέροντος» στα πλαίσια του 3ου Εκπαιδευτικού Διήμερου Σεμιναρίου της με τίτλο ” Καρδιά, Διαβήτης & Μυοσκελετικό: Όλες οι εξελίξεις”.

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης – Δημήτρης Γουλέ

Το εκπαιδευτικό διήμερο σεμινάριο έγινε στη Αθήνα 30 Νοεμβρίου-1η Δεκεμβρίου, 2018. Κατά την διάρκεια αυτής της πολύ επιτυχημένης εκδήλωσης ανέπτυξα το θέμα:

«Ρομποτική Χειρουργική. Εξελίξεις»

Στη διάλεξη μου παρουσίασα όλες τις συναρπαστικές εξελίξεις της τεχνολογίας που ήρθε στα χέρια μας και των τεχνικών που εφαρμόζουμε σήμερα σε όλα τα «Κέντρα Αναφοράς της Ρομποτικής Χειρουργικής».

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών είναι «Κέντρο Αναφοράς και Αριστείας» από το 2006 με τεράστια εκπαιδευτική δραστηριότητα στη Ρομποτική Χειρουργική. Επισκέπτες χειρουργοί, από όλο τον κόσμο, επισκέπτονται το κέντρο μας και παρακολουθούν ρομποτικές επεμβάσεις πολύ συχνά στη ρομποτική αίθουσα μας. Στη συνέχεια, μετά από επίσημη πρόσκληση των νοσοκομείων τους, επιβλέπω την έναρξη των δικών τους ρομποτικών προγραμμάτων, υπό την ιδιότητα του Proctor, δηλαδή επισκέπτη καθηγητή.”

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης


Ευχαριστώ την «Ελληνική Εταιρεία Νευροενδοκρινών Όγκων» για την τιμητική πρόσκληση να είμαι πρόεδρος της Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα «Νευροενδοκρινείς Όγκοι Στομάχου, Δωδεκαδακτύλου και Παγκρέατος» και ομιλητής με θέμα:«Ρομποτική Χειρουργική Νευροενδοκρινών Όγκων Στομάχου και Δωδεκαδακτύλου» κατά την διάρκεια της Διημερίδας με τίτλο «Νευροενδοκρινείς όγκοι», που διεξήχθη με επιτυχία στις 30/11-1/12, 2018, στην Αθήνα.

Οι εξελίξεις στη ακριβή διάγνωση αυτών των σπάνιων, ευτυχώς, όγκων, την ακριβή εντόπιση τους και την στοχευμένη θεραπεία τους έχουν βελτιώσει τα αποτελέσματα σε βαθμό που ακόμα και όταν χρειάζεται χειρουργική επέμβαση να μπορεί να γίνεται ρομποτικά, αποφεύγοντας τις πολλές επιπλοκές των τραυμάτων των ανοιχτών επεμβάσεων.

Η ανάδειξη των νεότερων τεχνικών της ρομποτικής χειρουργικής μέσα από την μεγάλη προσωπική μας πολυετή εμπειρία στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και η επίδειξη πολλών videos με τις τεχνικές ολικής, μερικής γαστρεκτομής, η δωδεκαδακτυλοπαγκρεατεκτομής κατά Whipple κέρδισαν τα ευμενή σχόλια του εξειδικευμένου κοινού.

Iδιαιτέρως ευχαριστώ τον Πρόεδρο Ελληνικής Εταιρείας Νευροενδοκρινών Όγκων Δρα Γεώργιο Κ.  Νίκου MD, PhD, Παθολόγο-Γαστρεντερολόγο Υπεύθυνο, Ιατρείου Νευροενδοκρινών Παθήσεων, Γ’ ΠΠ Κλινική, Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η Σωτηρία» και τον Πρόεδρο της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου Δρα Νικόλαο Ζήρα Παθολόγο-Ογκολόγο Συντονιστή Διευθυντή, Παθολογικό Ογκολογικό Τμήμα, Ε.Α.Ν.Π. «Μεταξά».”


Ευχαριστώ την Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή του 16ου Παγκύπριου Χειρουργικού Συνεδρίου, που διοργανώθηκε από τη Χειρουργική Εταιρεία Κύπρου στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στη Λευκωσία, στις 30/11-1/12/2018, και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Δρα Χρύσανθο Γεωργίου για την τιμητική πρόσκληση να είμαι ομιλητής με θέμα:

«Ρομποτική Χειρουργική. Σύγχρονες Τάσεις και Εξελίξεις. Η εμπειρία μας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών από το 2006 έως σήμερα »

Η ομιλία περιείχε αναφορές με πολλά videos σε όλες, άνω των 2000, τις ρομποτικές επεμβάσεις για καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις του Οισοφάγου, με ιδιαίτερη έμφαση στη Διαφραγματοκήλη και Γαστροοισοφαγική Παλλινδρόμηση, Στομάχου, Δωδεκαδακτύλου, Λεπτού, Παχέος Εντέρου, Ορθού, Παγκρέατος, Σπληνός, Επινεφριδίων, για Κοιλιοκήλες, Βουβωνοκήλες, Κήλες Αθλητών, επεμβασεις δια μέσου μίας μόνο τομής Χοληδόχου Κύστης κ.α.

Το συνέδριο είχε μεγάλη επιτυχία και εκτός από τους χειρουργούς της Κύπρου και Ελλάδας που το παρακολούθησαν συμμετείχε και μεγάλος αριθμός των Φοιτητών Ιατρικών Σχολών Κύπρου.

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης