ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

“Συμπατριώτισσα και Συμπατριώτη, που ζεις στο νησί της Καρπάθου αλλά και σε κάθε γωνιά της γης.

Ο τόπος μας, η αγαπημένη μας Κάρπαθος, βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι καθώς οι επιλογές που θα κάνουμε στα αμέσως επόμενα χρόνια θα έχουν επίδραση στο μέλλον των παιδιών μας, και των παιδιών των παιδιών μας, που θα συνεχίσουν να ζουν και να δημιουργούν εδώ.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κάρπαθο, παιδί πολύτεκνης οικογένειας, και σε όλη μου την προσωπική διαδρομή είχα πάντα σαν θεμέλιο τις ρίζες μου και την αγάπη μου για τον τόπο μου.

Γιάννης Θ. Νισύριος

Παρόλο που αναγκάστηκα να ξενιτευτώ όπως και χιλιάδες άλλοι συμπατριώτες μας, από επιλογή και τα τέσσερα  παιδιά μαζί με τη σύζυγό μου μεγάλωσαν στην Κάρπαθο μέχρι τη στιγμή που έπρεπε να αποκτήσουν τα καλύτερα δυνατά εφόδια για το μέλλον τους.

Στην Αμερική με σκληρή δουλειά, πνευματική και σωματική, δημιούργησα μαζί με τα αδέρφια μου – ξεκινώντας από το μηδέν – πετυχημένες επιχειρήσεις, από τις οποίες τα αποτελέσματα πάντοτε, έμμεσα ή άμεσα, επέστρεφαν στην Κάρπαθο.

Έφτιαξα ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία στο Πηγάδια, και το διοικώ από τότε, για να δώσω ώθηση στο τουριστικό προϊόν διαβλέποντας προ 30 ετών τη δυναμική του.

Στο δικό μου μυαλό η Κάρπαθος δεν ήταν ο τόπος διακοπών.

Ήμουν παρών σε όλα τα γεγονότα του Νησιού και σε όλες τις δραστηριότητες αφού τις τελευταίες δεκαετίες το μεγαλύτερο μέρος του έτους βρίσκομαι στο γενέθλιο τόπο μου.

Ανέκαθεν με απασχολούσε η πολιτική αλλά περίμενα καρτερικά την κατάλληλη στιγμή να προσφέρω στην κεντρική πολιτική σκηνή του Νησιού. Η λέξη προσφορά δεν επιλέχθηκε τυχαία αφού τόσο εγώ όσο και τα αδέλφια μου ήμασταν παρόντες σε όλα, προσφέροντας ανιδιοτελώς για το καλό της Καρπάθου.

Διετέλεσα Κοινοτάρχης για οκτώ χρόνια στο Απέρι με έργο το οποίο απολαμβάνει καθολικής αναγνώρισης από τους συγχωριανούς μου αλλά και του κατοίκους του νησιού.

Έχοντας ζήσει στις ΗΠΑ είδα πως προοδεύει ένα κράτος με κανόνες, ισονομία, οργάνωση, προγραμματισμό και κυρίως με σύστημα.

Παράλληλα η μεγάλη μου  στεναχώρια ήταν να βλέπω στην Ελλάδα να υπάρχει ένα άλλο «σύστημα» που σταδιακά ισοπέδωσε τα πάντα κι εν τέλει χρεοκόπησε τη χώρα μου.

Ένας από τους κύριους λόγους που επέλεξα την χρονική αυτή συγκυρία είναι επειδή πλέον ο λαός είναι ώριμος και επιζητεί να καθαρίσει ο τόπος μας από το «σύστημα» αυτό που αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη του.

Κάποιοι θα πουν πως δεν είμαι πολιτικός. Αν εννοούν την πολιτική των κούφιων λόγων, της εξαπάτησης, του ρουσφετιού και των συναλλαγών καλώς το λένε.

Δεν είμαι τέτοιου είδους πολιτικός και για αυτό θα εργαστώ με συνέπεια και σχέδιο για να ανεβάσω την Κάρπαθο ψηλότερα.

Δεν είμαι τέτοιου είδους πολιτικός και θα συνεργαστώ -όχι με ανθρώπους που απλά έχουν ψήφους – αλλά με συνεργάτες που  έχουν και την γνώση και την ικανότητα να προσφέρουν στον τόπο τους.

Με συμπολίτες μας, πολλοί από τους οποίους έμεναν αποστασιοποιημένοι βλέποντας ένα πολιτικό περιβάλλον στο οποίο κυριαρχούσαν μικροπολιτικά παιχνίδια, κουτοπονηριές και τακτικισμοί  εις βάρος της ουσίας.

Εις βάρος της Καρπάθου.

Δεν είμαι τέτοιου είδους πολιτικός και θα δείξω στην πράξη ότι ο τόπος μας δεν
έχει ανάγκη από τέτοιου είδους πολιτικούς.

Για να προοδεύσει χρειάζεται σχέδιο, μεράκι και ομαδική δουλειά.

Στην ομαδική δουλειά απαραίτητη είναι η συμμετοχή της νέας γενιάς, των παιδιών μας, που σε πολλούς τομείς έχουν περισσότερες γνώσεις από εμάς αλλά κυρίως επειδή αποτελούν την παρακαταθήκη για το μέλλον του τόπου.

Αυτά τα νέα παιδιά θα αποτελέσουν την προμετωπίδα της παράταξής μας.

Όχι σαν βιτρίνα αλλά σαν ενεργά μέλη που θα πάρουν, όπως οφείλουν να κάνουν, την τύχη του τόπου στα χέρια τους.

Μαζί με αυτά άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας , μακριά από αγκυλώσεις κάθε είδους, θα προσφέρουν με την ωριμότητα και την εμπειρία τους την ισορροπία που χρειάζεται στην διοίκηση του τόπου.

Καλώ όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου να συστρατευτούν με την παράταξη μας με ένα μοναδικό σκοπό: Την πρόοδο της Καρπάθου!

Αγαπητή Συμπατριώτισσα, αγαπητέ Συμπατριώτη!
Ζητώ να με στηρίξεις στην προσπάθεια μου αυτή.
Δεν έχω να σου υποσχεθώ τίποτα παρά μόνο ένα: Σκληρή δουλειά!
Με πρόγραμμα, με μέθοδο, με όραμα.
Όραμα για μια Κάρπαθο παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα υπόλοιπα νησιά.”

Γιάννης Θ. Νισύριος